Cel mai vechi oraș din lume rezistă și astăzi. A fost menționat în Biblie, ce se întâmplă cu el în prezent

Cel mai vechi oraș din lume rezistă și astăzi. A fost menționat în Biblie, ce se întâmplă cu el în prezent
Cel mai vechi oraș din lume rezistă și astăzi

Care este cel mai vechi oraș din lume, menționat chiar și în Biblie. Este vorba despre un oraș care datează din aproximativ 9000 î.Hr. Aici, arheologii au găsit urme ale vizitelor vânătorilor de mezolitic, datate cu carbon din aproximativ 9000 î.Hr., și ale unei perioade lungi de așezare de către descendenții lor. A fost, de asemenea, un oraș ce oferă dovezi ale agriculturii foarte timpurii. Despre ce oraș este vorba și ce se întâmplă cu el în prezent.

Ierihon, orașul menționat în Biblie

Orașul despre care se spune că este cel mai vechi din lume este Ierihon, situat în Cisiordania. Abia pe la sfârșitul mileniului al IV-lea î.Hr, o cultură urbană a apărut în Ierihon, precum și în restul Palestinei. Ierihon a devenit un oraș cu ziduri. În jurul anului 2300 î.Hr. a existat încă o dată o pauză în viața urbană.

Probabil că nou-veniții nomazi de atunci erau amoriții. Succesorii acestora, canaațiți, menționați și în Biblie, au reintrodus viața orașului, săpăturile indicând dovezi ale caselor lor, ale mobilierului lor, descoperiri ce au indicat natura culturii pe care israeliții au găsit-o când s-au infiltrat în Canaan și pe care au adoptat-o ​​în mare măsură, scrie Stiridinlume.ro.

În istoria biblică, Ierihon este faimos deoarece a fost primul oraș atacat de israeliți sub conducerea lui Iosua, după ce au trecut râul Iordan. După distrugerea orașului de către israeliți, Ierihon a început să fie iar menționat în Biblie.

Cu trecerea timpului, dintr-un sat minor din epoca otomană, Ierihon a devenit stațiune de iarnă după ce mandatul britanic asupra Palestinei a fost stabilit la începutul anilor 1920.

Apoi, Ierihon a suferit o expansiune majoră, dar după încorporarea sa în Iordania, în 1949. De precizat este că Ierihon a fost unul dintre primele orașe evacuate de forțele israeliene și predate administrației Autorității Palestiniene în curs de dezvoltare, în urma Acordurilor de la Oslo din 1993.

Despre Ierihon

Ierihon este un oraș din Palestina, situat pe partea de vest a râului Iordan. Capitala regiunii Ierihon are o populație de 20416 palestinieni. Orașul se află în partea de nord a Deșertului Iudeei, la aproximativ 7 km de la râul Iordan, la 12 km nord-vest de Marea Moartă și la 30 km nord-est de Ierusalim.

Ierihon este considerat ca cea mai veche așezare urbană din lume, precum și așezarea cu primele fortificații din lume, fiind adesea pomenit în Biblie cu numele de ”orașul palmierilor”. Orașul este populat din aproximativ 9000 î.Hr., dar nu a fost locuit între 1550 și 1100 î.Hr., cu o foarte mică excepție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI