A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. Ce ţară iese din zona roşie

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic. Ce ţară iese din zona roşie
Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic: anunțul autorităților

Care este noua listă a țărilor cu risc epidemiologic? Una dintre ele trece din zona roșie în cea galbenă. Ce trebuie să știe toată lumea? Iată anunțul oficial al autorităților!

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat în cursul zilei de joi lista statelor cu risc epidemiologic. Românii care doresc să călătorească în viitorul apropiat în Spania trebuie să știe că țara a trecut de la zona roșie la zona galbenă după ce rata de infectare a scăzut.

Următoarea listă va intra în vigoare în data de 5 septembrie, de la orele 00:00. Momentan, în zona roșie se află următoarele: Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam.

Tot în zona roșie rămân alte state cu comunități importante de români precum: Marea Britanie, Statele Unite, Franța sau Grecia. Acest lucru înseamnă că persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 14 zile la revenirea în România, chiar dacă prezintă sau nu un test negativ.

Excepții de la măsura carantinei de 14 zile:

-persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile
-persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile copiii până la vârsta de 6 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani
-persoanele care prezintă un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Între timp, Spania a ieșit din zona roșie și se află acum pe lista țărilor din zona galbenă, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut în ultimele zile. Alte state care au ieșit din zona roșie sunt: Liechtenstein și Maroc.

Pe lista galbenă după ce numărul cazurilor a crescut au intrat: Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite; iar în zona verde au intrat: Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Românii care se întorc din ultimele zone menționate pot evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinări cu schema completă cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară sau un test PCR care nu este mai vechi de 72 de ore.

Singurele excepții de la această regulă sunt copiii cu vârste de sub 6 ani, cei între 6 și 16 ani și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID-19 negativ ori cei care au trecut prin boala în ultimele 180 de zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe