Cea mai scumpă înghețată din lume are cea mai inedită rețetă. Câte sute de $ costă și cum se face

Cea mai scumpă înghețată din lume are cea mai inedită rețetă. Câte sute de $ costă și cum se face
Cea mai scumpă înghețată din lume are cea mai inedită rețetă

Una dintre cele mai scumpe înghețate din lume se numește ”Black Diamond” și este servită la o cofetărie de lux, din apropierea celebrului hotel Burj al Arab.

Cea mai scumpă înghețată din lume are cea mai inedită rețetă

Astfel, un videoclip distribuit de VJ și vloggerul Travel Shenaz Treasury pe Instagram arată un asemenea de desert. Înghețata este garnisită cu aur comestibil. O cofetărie de lux din Dubai comercializează această înghețată cu cu 817 dolari pentru o singură cupă.

Înghețata denumită „Black Diamond” este servită într-un castron Versace la Scoopi Cafe, cu foiţă de aur de 23 de carate, șofran iranian și trufă neagră. Iar la plecare, clientul poate să ia ca suvenir bolul de ceramică în care vine desertul, acestea fiind marca Versace.

Astfel, această înghețată a devenit virală pe internet, după ce actrița indiană VJ și bloggerul de turism Shenaz Treasury au distribuit un videoclip pe contul de Instagram din recentele călătorii făcute la Dubai.

De altfel, cafeneaua este renumită pentru faptul că servește deserturi interesante. În afară de această înghețată scumpă, cafeneaua servește și o înghețată de cărbune cu aur comestibil, dar și o cafea stratificată cu foițe de aur de 23 de carate.

Apoi, o altă înghețată extrem de scumpă este Golden Opulence Sundae. Aceasta ar costa 1000 de dolari pe porție și este pregătită din două sortimente de vanilie foarte fine din Tahiti și Madagascar, dar și cea mai scumpă ciocolată din lume, Amedei Porcelana.

Cum prepari înghețată de caramel acasă

600 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
500 g zahăr
400 ml lapte
6 gălbenușuri

Mod de preparare 

Se bate gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se adaugă apoi două treimi din lapte și se mixează până când compoziția devine omogenă. Se caramelizează restul de zahăr, după care se stinge cu laptele rămas. Apoi, se mai lasă pe foc circa 3 minute, până devine un sirop gros.

Compoziția de gălbenușuri se pune pe bain-marie și se amestecă până începe să se îngroașe. Se ia de pe foc și se toarnă sosul de caramel. Acum se bate și smântâna. Aceasta trebuie să fie foarte rece direct de la frigider.

Smântâna se bate până capătă ținută, iar frișca se încorporează cu o spatulă în compoziția de caramel. Se dă la congelator vreme de cel puțin patru ore. O dată la 45 de minute, se scoate caserola și se mai amestecă, ca să spargi cristalele de gheață. Înghețată de caramel se savurează simplă ori alături de un sufleu de vanilie sau lava cake.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI