A pus sticle cu apă îngheţată în toate camerele casei. În 10 minute s-a întâmplat ceva spectaculos. Toţi românii trebuie să afle acest truc genial

A pus sticle cu apă îngheţată în toate camerele casei. În 10 minute s-a întâmplat ceva spectaculos. Toţi românii trebuie să afle acest truc genial
Răcirea unei camere cu gheață eficientă și făr mari bătăi de cap

Când vine voba de această perioadă din an, majoritatea dintre noi suferim din cauza temperaturilor ridicate. Uneori, deși avem aparate de aer condiționat, acestea nu fac față temperaturilor ridicate din aer. Cu toate astea există și alte metode prin care ne putem răcori casa, unele dintre ele fiind chiar metode inedite. Una din aceste metode inedite implică sticle cu apă înghețată, plasate strategic în spațiul în care locuim.

Răcirea unei camere cu gheață

Este o modalitate excelentă de a reduce temperatura în casă. Din fericire, procesul este foarte ușor, tot ce ai nevoie este un castron, un ventilator și puțină gheață.

  • Ia un castron mare și puțină gheață.
  • Umpleți vasul cu gheață.
  • Așezați un ventilator care nu oscilează pe podea.
  • Îndreptați ventilatorul către zona pe care doriți să o răcoriți.
  • Așezați vasul în fața ventilatorului și porniți ventilatorul.
  • Umpleți din nou gheața pe măsură ce se topește.
  • Luați în considerare metode suplimentare de răcire legate de gheață

 

Gheața este un agent de răcire natural. Dacă ai ceva de împrăștiat aerul pe care îl răcorește în cameră, un ventilator de exemplu, ești pregătit. Cu toate acestea, există câteva metode pe care le puteți folosi pentru a vă răci camera chiar mai mult.

Răcorește-ți casa cu o sticle cu apă înghețată

Este normal ca oamenii să se încălzească în timpul lunilor de vară, mai ales in cauza caniculei. Dar nu vă mai faceți griji, probabil că nu știați, dar puteți folosi cu ușurință sticle cu apă înghețată. Este foarte simplu.

Umpleți mai multe pet-uri cu apă și lăsați-le câteva ore, sau cel puțin o zi două, la congelator. După ce apa se congelează, așezați aceste sticle cu apă înghețată  strategic în spațiul în care locuiți. Efectul este aproape instant de răcorire al casei, dar va trebi totuși să aveți instalat și un apart de aer condiționat.

Puteți folosi și cuburile de gheață din matrițele de gheață din congelator. Sticla acționează mai mult sau mai puțin în același mod, dar în loc să elibereze căldură emite frig răcoritor. Spre deosebire de apa fierbinte care se va răci treptat, apa rece cu gheață se va încălzi până când va avea aceeași temperatură cu camera în care este plasată.

O sticlă de apă rece este excelentă pentru răcirea patului. Este recomandabil să vă înfășurați sticla de apă într-un prosop dacă nu are deja un capac pentru a preveni supraexpunerea la frig și pentru a avea o sursă continuă de cuburi de gheață prin reumplerea matrițelor goale.

O altă metodă este să vă faceți singuri un aparat de aer condiționat acasă fără electricitate. Pentru a face un Eco-Cooler, luați o bucată de scândură tăiată la dimensiunea unei ferestre. Apoi găuriți bucata de lemn suficient de mare pentru a împinge un gât de plastic. Adunați câteva sticle vechi de plastic și tăiați fundurile, apoi glisați gâtul fiecărei sticle prin găuri și fixați-le cu capacul. Astfel veți avea un sistem de răcorire inedit și fără consum de electricitate.