Îngheţata care a înnebunit pe toată lumea. Ai nevoie doar de 3 ingrediente pentru acest desert delicios

Îngheţata care a înnebunit pe toată lumea. Ai nevoie doar de 3 ingrediente pentru acest desert delicios
Înghețata care a înnebunit pe toată lumea

Sezonul cald dă drumul la pofte care mai de care ce să te ajute să te răcorești. Cui nu-i place înghețata? Iată o variantă simplă pentru un desert deosebit pentru această vară. Ai nevoie doar de 3 ingrediente pentru a încheia seara fantastic.

Înghețata care i-a cucerit pe toți. Ai nevoie doar de 3 ingrediente

Înghețata este pe placul majorității, iar cei mai mulți preferă să o consume în sezonul cald pentru a se răcori. Desigur că sunt și persoane care o mănâncă și în alte anotimpuri, dar e vedeta verii de departe.

Aceasta se regăsește în supermarket-uri sau la magazine speciale în sute de arome, italienii fiind cei care au întâietate în privința ei. Poți să o faci la tine acasă, pașii sunt simpli și nu ai nevoie decât de trei ingrediente care nu sunt deloc scumpe.

În modul acesta poți să știi exact ce este în ea, e mai sigură de oferit copiilor și poți să adaugi ce arome vrei în plus de cele care se află pe rețeta originală. E util să o decorezi cu fel și fel de mici detalii cum ar fi fructe confiate sau bucăți de ciocolată ori chiar fructe proaspete.

Poți să pui la dispoziție oaspeților recipiente mici cu fiecare dintre ele pentru ca ei să-și aleagă și să-și personalizeze porția. Varianta cea mai sigură este cea simplă de vanilie, fără toping-uri și doar cu o frunză de mentă deasupra.

Aceasta te va scăpa de dubii și cu siguranță va fi pe placul celor pe care îi inviți la o masă de prânz sau un eveniment simplu acasă. E de preferat să o servești în cupe speciale de napolitană sau poți să pui câteva cupe în vase mici și transparente. Pe placul celor mici este cu siguranță prima variantă, pentru un plus de textură.

Mod de preparare

Amestecă laptele condensat cu vanilie/cacao/fistic și adaugă ingredientele opționale care sunt unt topit sau lichior, mai apoi omogenizează totul. E recomandat să spumezi laptele și să integrezi totul în amestecul cu laptele condensat. Adaugă diverse toping-uri sau ingrediente precum: chipsuri de ciocolată, gem de fructe, nuci sau fistic prăjit și apoi congelează totul preț de 6 ore sau chiar peste noapte.

  • Ingrediente pentru înghețată cu vanilie

400 g Lapte condensat indulcit
4 buc Esenta vanilie
500 g Frisca

  • Ingrediente pentru înghețată cu ciocolată

400 g Lapte condensat indulcit
80 g Cacao
500 g Frisca

  • Ingrediente pentru înghețată cu fistic

400 g Lapte condensat indulcit
100 g Pasta de fistic
500 g Frisca