Cea mai mare dorință a actriței Draga Olteanu Matei. A murit cu o mare durere în suflet

Cea mai mare dorință a actriței Draga Olteanu Matei. A murit cu o mare durere în suflet
Draga Olteanu Matei nu a mai apucat să îşi îndeplinească cea mai mare dorinţă

Retrasă de ani de zile din viaţa publică, Draga Olteanu Matei a murit cu o mare durere în suflet. Care era, de fapt, cea mai mare dorinţă a actriţei: “Poate mă ajută Dumnezeu”.

Draga Olteanu Matei nu şi-a îndeplinit ultima dorinţă

În 2014, după moartea soţului ei, Ion Matei, îndrăgita actriţă a părăsit Bucureştiul pentru a se muta la Piatra Neamţ. Nu a stat, însă, degeaba. Deşi dădea interviuri din ce în ce mai rar, Draga Olteanu Matei a mărturisit, în urmă cu un an, care este cea mai mare dorinţă a sa. Aceasta îşi dorea să transforme scenariile scrise într-un film şi un mini-serial.

“Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult. Regina Lear e o piesă scrisă de umoristul Cornel Udrea, de la Cluj, şi eu am ecranizat-o cu acordul lui, iar filmul se va numi Sofronia”, a declarat actriţa.

Din păcate, a murit cu o mare durere în suflet pentru că nu a mai apucat să îşi vadă visul îndeplinit. Actriţa s-a stins, după câteva zile de spitalizare la “Sfântul Spiridon”, Iaşi, marţi spre miercuri noapte, la 87 de ani. Draga Olteanu Matei fusese, vineri seara, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Medicii nu au mai putut face nimic pentru îndrăgita actriţă.

Draga Olteanu Matei nu a mai apucat să îşi îndeplinească cea mai mare dorinţă
Draga Olteanu Matei nu a mai apucat să îşi îndeplinească cea mai mare dorinţă

Nu îi mai plăcea să îşi serbeze ziua de naştere

Una dintre cele mai iubite actriţe ale teatrului şi filmului românesc, Draga Olteanu Matei povestea că nu îi place să-şi sărbătorească ziua de naştere, motiv pentru care nu răspunde nici la telefon.

“Nu-mi place să mă sărbătoresc şi să fac din asta un eveniment. Vă mulţumesc pentru tot, dar nu mai vreau să dau interviuri. Sunt bine, deocamdată, sunt sănătoasă şi sunt cu oameni care îmi sunt dragi”.

Conştientă de problemele de sănătate pe care le avea, dar şi de vârsta înaintată, aceasta spunea, recent, că îşi doreşte ca publicul să îşi aducă aminte de ea în rolurile pe care le-a jucat cu atât de mult drag.

“Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…

La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au îmbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, a declarat Draga Olteanu Matei, la TVR2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI