18 nov. 2020 | 08:27

EXCLUSIV Câte kilograme ajunsese să cântărească Draga Olteanu Matei. Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte să moară

Știri generale
EXCLUSIV Câte kilograme ajunsese să cântărească Draga Olteanu Matei. Ce s-a întâmplat cu puțin timp înainte să moară
Draga Olteanu Matei este intubată, în spital

Săptămâna trecută, Draga Olteanu Matei a ajuns pe mâna medicilor care încearcă să îi salveze viața, după ce a primit un diagnostic destul de grav. Deși starea actriței este stabilă, personalul medical este rezervat în a da prognosticuri în ceea ce privește evoluția sa pe termen lung. Marea Doamnă a scenei românești a fost intubată pentru ca doctorii să poată să o țină sub control, în continuare, iar acum așteptăm cu sufletul la gură vești de la spital.

UPDATE: Draga Olteanu Matei s-a stins din viață, miercuri, 18 noiembrie, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Actrița a fost internată acolo, după ce a fost transferată de la Spitalul din Piatra Neamț, acolo unde, imediat după plecarea ei, a izbucnit un incendiu devastator, cu mai multe victime.

Cât a ajuns să cântărească Draga Olteanu Matei, din cauza bolii

Diagnosticul este, însă, unul extrem de grav, hemoragie digestivă, iar actrița ar fi pierdut foarte mult sânge până a putut fi stabilizată. În aceste momente, Draga Olteanu Matei este ventilată mecanic, iar cadrele medicale fac eforturi considerabile pentru a-i menține funcțiile vitale. Deși starea acesteia este staționară, medicii sunt sceptici în privința șanselor sale de supraviețuire, mai ales că organismul său este extrem de slăbit. De altfel, actrița a ajuns să cântărească 47 de kilograme, desi ne-a obișnuit în toți acești ani cu construcția sa robustă și impunătoare:

“Da, este adevărat, a ajuns piele și os. Starea ei este stabilă, dar foarte gravă. Ținând cont de probleme cardiace ale dânsei, dar și de cele endocrine, numai o minune o mai poate salva. Din punct de vedere medical, trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau. Insa, numai Dumnezeu stie cate zile are fiecare. Pentru dânsa, fiecare minut este o adevărată luptă pentru supraviețuire și o minune. În orice moment poate intra în stop cardio respirator”, au declarat surse medicale, pentru impact.ro.

Nepoții merg zilnic la spital pentru a afla vești despre Draga Olteanu

Nepoții merg zilnic la spital pentru a afla vești despre Draga Olteanu

Nu are copii, dar nepoții vin zilnic la spital

În urmă cu câțiva ani, Draga Olteanu Matei mărturisea că nu și-a dorit niciodată copii, însă a recunoscut că în tinerețe a dorit să înfieze unul, dar și-a dat seama că este o responsabilitate mult prea mare pentru o persoană cu un program atât de încârcat precum avea ea. Marea actriță are, însă, nepoți, de care a fost mereu foarte apropiată, și pe care i-a tratat și iubit ca pe proprii ei copii. De altfel, deși nu li se permite accesul în incinta, ei vin zilnic la spital pentru a se interesa despre starea de sănătate a acesteia.

„Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească. În zile noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului. (…) M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să ma ocup de el.”, spunea Draga Olteanu matei, cu ani în urmă.

A fost internată la secția ATI din Piatra Neamț

Cunoscută pentru rolul memorabil din filmul “Nea Mărin Miliardar”, Draga Olteanu Matei se numără printre cele mai mari actrițe de comendie din istoria teatrului românesc. Marea doamnă ne-a bucurat sufletele în noaptea de Revelion, atunci când prezenta programul special alături de Amza Pelea.

În ultimii ani, Draga Olteanu a tras cortina în aplauzele frenetice ale publicului, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit considerabil. În urmă cu câteva zile, actrița, în vârstă de 87 de ani, a fost internată la Spitalul din Piatra Neamț, chiar pe secția care a ars din temelii vinerea trecută. Știm cu toții că, în urmaincendiului, și-au pierdut viața, până acum, zece persoane. Sâmbătă, cu câteva ore înaintea carnagiului, medicii au decis transferul acesteia la spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, pentru că starea acesteia se agravase. Diagnosticul este hemoragie digestivă și se pare că actrița ar fi pierdut extrem de mult sânge.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro