24 iun. 2021 | 11:00

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2021. Barem de corectare conform edu.ro

Evaluare Națională 2021
Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2021. Barem de corectare conform edu.ro
Evaluare Nationala 2021, proba la matematica

Evaluarea Națională 2021 a început la data de 22 iunie, cu prima probă, și anume, cea la la limba și literatura română. Mâine, 24 iunie, are loc proba scrisă la matematică, așadar elevii sunt interesați de subiectele care pot să pice.

Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2021

În perioada 7-11 iunie 2021, elevii clasei a VIII-a s-au putut înscrie la Evaluarea Națională 2021, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației. De menționat este că în contextul pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.

De precizat este și că primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate la data de 21 iunie. Urmează apoi, evaluarea contestațiilor, între 29 și 30 iunie 2021, iar pe data de 4 iunie se vor afișa rezultatele după soluționarea contestațiilor.

Astfel, structura subiectelor pentru Evaluarea Națională 2021 se schimbă, iar elevii, în premieră, vor avea de rezolvat cerințe concepute după modelul testelor testelor PISA. Vezi în galeria foto a articolului modele de teste la Evaluarea Națională 2021, proba de matematică. Bareme de teste poți găsi AICI.

Calendar Evaluarea Națională 2021

07 – 11 iunie 2021            Înscrierea la evaluarea națională
11 iunie 2021                    Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
22 iunie 2021                   Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021                    Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Ce trebuie să ai la tine la examen

Profesorul de matematică Sorin Borodi dat pentru Edupedu.ro sfaturi pentru elevi în ce privește proba la matematică.

“Întomeşte-ţi cel puţin cu o zi înainte de examen o listă cu cele necesare: cartea de identitate, 2-3 pixuri cu aceeaşi nuanţă de albastru, instrumente geometrice (un liniar măcar), creion, radieră. Ia cu tine o sticlă de apă (de preferinţă plată), batiste de hârtie. Un ceas ar fi, de asemenea, util.

Fii atent la alimentaţia din ziua premergătoare examenului şi, mai ales, din dimineaţa zilei examenului. Nu mânca nici mai mult, nici mai puţin ca în alte zile. Îmbrăcămintea să fie cât mai comodă. De evitat cravata şi alte accesorii”, a spus Sorin Borodi.

El a mai spus cum trebuie să procedeze elevii în momentul primirii subiectelor:

„Ai primit subiectul. Citeşte-l calm, în întregime. După care, apucă-te gospodăreşte de lucru. Începe rezolvarea cu subiectul I. Pe ciornă, cel mai bine. Atenţie la subiectele I şi II la încercuirea răspunsurilor de pe foaia de examen. La simulare au fost cazuri de inversări ale răspunsurilor! Altfel spus, elevul a rezolvat corect dar a încercuit altceva.

Ai un exerciţiu cu un interval? Fii atent dacă este deschis sau închis! Continuă apoi cu geometria de la subiectul II. Nu uita că ai voie să completezi desenele de pe foaia de examen cu orice crezi că te-ar ajuta la rezolvare.

Completările pe desene le poţi face cu creionul sau cu pixul. La fel şi notaţiile. Foloseşte instrumentele geometrice, dar dacă crezi că te ameninţă pericolul epuizării timpului, trasează segmentele sau cercurile cu mâna liberă, oricum puncte pentru ele nu câştigi şi nici nu pierzi.

Dacă nu ştii rezolva o problemă, foloseşte estimări direct pe figură ale lungimilor segmentelor sau unghiurilor necunoscute”, a mai explicat profesorul de matimatică, potrivit sursei citate.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Taxele și impozitele, în 2025. Veste mare pentru milioane de români
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
MAJORARE de PENSIE, după SĂRBĂTORI. Lista CREȘTERILOR de venituri, din IANUARIEI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro