Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației, despre incidentele semnalate. Ce regulă majoră s-a încălcat

Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației, despre incidentele semnalate. Ce regulă majoră s-a încălcat
A început Evaluarea Națională 2021

Astăzi a început Evaluarea Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a au dat primul examen la Limba și Literatura Româmă. Din păcate au apărut și primele incidente nedorite la examenele susținute de elevi. Este vorba de un caz al unui elev surprins cu telefonul mobil în sala de examinare. Un alt caz, menționat de Sorin Cîmpeanu, este despre publicarea subiectelor mai devreme în cazul a trei școli.

A început Evaluarea Națională 2021

Astăzi a avut loc primul examen al maturității pentru elevii claselor a VIII-a, la nivel național. Datele de astăzi arată că la Evaluarea națională 2021 au participat 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Primul examen a fost la Limba și Literatura Română, examenul scris. Procentul anunțat de Sorin Cîmpeanu este de 94,2%. În comparație cu anul trecut, este mai mare decât cel al elevilor prezenţi în 2020, și anume 93,1%. În București la Evaluarea Națională 2021 au participat 11,816 de elevi din totalul de 12,006. Diferența o constă în cei 190 de elevi absenți la primule examen de astăzi.

Până la această oră, la examenul de Evaluare naţională, proba de Limba şi literatura română, am înregistrat prezenţa a 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Este vorba despre un procent de 94,2%, un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut, 93,1%.

Practic, 7.616 elevi înscrişi la examenul de Evaluare naţională nu s-au prezentat. În Bucureşti, din 12.006, numărul absenţilor a fost de 190 de elevi.”, a spus Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Incidente la examenele de astăzi

În declarația de astăzi, Sorin Cîmpeanu a confirmat faptul că au fost și câteva incidente, atât în București, cât și în țară, la examenele de la Evaluarea Națională 2021. Unul dintre acestea a avut loc la o școală din București, unde un elev a fost eliminat, după ce a fost surprins cu un telefon mobil asupra sa.

Un alt caz a fost relatat de ministrul Cîmpeanu, legat de publicarea subiectelor la Limba și Literatura Română mult mai devreme decât era specificat. Este vorba de trei școli unde subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor, spune Sorin Cîmpeanu. Ora sabilită de minister pentru publicarea subiectelor, conform reglementărilor, era ora 15:00.

În acest caz Sorin Cîmpeanu a sesizat organele de cercetare penală. Un alt caz a avut loc la Satu Mare, mai spune Sorin Cîmpeanu. În această speță este vorba de 10 elevi care ar fi primit subiectele de la simularea pentru Evaluarea Națională 2021 și nu subiectele transmise de minister.

Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete.”, a precizat Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI