Evaluarea națională 2021. La ce oră trebuie să ajungă elevii în clasă la proba de matematică

Evaluarea națională 2021. La ce oră trebuie să ajungă elevii în clasă la proba de matematică
Evaluarea Națională 2021. Pe 24 iunie elevii susțin al doilea examen

Mâine, pe 24 iunie elevii claselor a VIII-a vor da al doilea examen la Evaluarea Națională 2021. Conform programului anunțat, mâine va avea loc examenul la matematică, ca mai apoi, pe 25 iunie să aibă loc examenul la Limba și Literatura Maternă. Ca și în alți ani, Ministerul a emis și modul de organizare al examenelor.

Evaluarea Națională 2021. Pe 24 iunie elevii susțin al doilea examen

Pe 22 iunie au început examenele pentru Evaluarea Națională 2021. Conform ministrului Cîmpeanu, la primul examen au participat, la nivel național, 123.563 elevi din totalul celor 131.177 înscrişi. Dacă e să ne luăm după aceste cifre, cam același număr de elevi ar trebui să susțină mâine cel de-al doilea examen, proba scrisă la matematică.

Pe 25 iunie, elevii claselor a VIII-a vor da ultimul examen de anul acesta de la Evaluarea Națională 2021. Este vorba de examenul la Limba și Literatura Maternă. Deși, comparativ cu 2020, numărul elevilor participanți este mai mare, cu toate astea rata de anul acesta este una mult sub ceea ce se aștepta Ministerul Educației.

Modul de organizare al examenelor

Ca și anul trecut, Ministerul Educației a emis și modul de organizare al examenelor pentru Evaluarea Națională 2021. S-a ținut cont de actuala situație, vorbim aici de pandemie. S-au stabilit în funcție de acest aspect și orele de intrare în sala de examinare. Normele emise de Minister au pus și anul acesta accent pe măsurile sanitare și de distanțare socială.

Așa se face că, atât ieri la examenul la Limba și Literatura Română, cât și mâine și poimâine, elevii vor intra în sala de examinare începând cu ora 8:00. Accesul elevilor se va face strict, până la ora 8:30. După această oră, elevii care întârzie nu vor mai putea intra în sală. Elevii vor primi subiectele începând cu ora 9:00, ulterior având 15 minute să completeze căsuţele de indentificare.

Profesorii asistenți vor verifica la fiecare elev dacă a fost completată corect căsuța, după care vor proceda la secretizarea acestei. Începând cu ora 9:30 elevii vor trece la rezolvarea subiectelor de examinare. În cazul examenului de mâine, la proba scrisă la matematică, Ministerul a emis și modul de rezolvare al subiectelor, după cum urmează:

„La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion negru sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor”, se spune în documentul emis de Ministerul Educației.

Rezultatele examenelor la Evaluarea Națională 2021 vor fi anunțate, în primă faza, începând cu data de 29 iunie. După depunerea contestațiilor, în aceeași zi de 29 iunie, acestea se vor rezolva între 30 iunie și 4 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate pe 4 iulie 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI