Ce spune relația ta cu banii despre tine. Din 7 tipuri de personalități, una e cel mai rar întâlnită

Ce spune relația ta cu banii despre tine. Din 7 tipuri de personalități, una e cel mai rar întâlnită
Ce spune relația ta cu banii despre tine. Din 7 tipuri de personalități, una e cel mai rar întâlnită

Care este însemnătatea din spatele relației tale cu banii? Ce spune asta despre tine? Există 7 tipuri de personalități, iar una dintre ele e cea mai rar întâlnită. Vezi dacă ești chiar tu aceea!

7 tipuri de personalități în relație cu banii

Felul în care ajungi să câștigi bani spune multe despre tine, dar și felul în care îi gestionezi. Fiecare detaliu trădează câte o latură de-a ta, mai cu seamă când e vorba despre un gest care poate să fie alb sau negru, venind vorba de bani și de confortul pe care ni-i aduc.

E important să știi cum funcționează lucrurile și să iei astfel decizii cu mult mai bune în sectorul financiar. Primul pas pentru a rezolva o problemă este să o descoperi și să o privești din toate unghiurile.

E esențial să îți dai seama ce tip de personalitate ai. Concret, trebuie să afli care e cea cu care te identifici pentru a putea gestiona mai bine situațiile în care te afli sau pe care urmeză să le primești în viața ta.

Ce spune asta despre tine?

Obsedat să facă economii – Există mereu oameni zgârciți care indiferent dacă au mai mult decât le-ar trebui ori doar au încât să nu-și facă griji suplimentare tot nu preferă să cheltuiască după bunul plac. Întotdeauna caută cele mai bune oferte, elimină opțiunile scumpe la vacanțe și chiar renunță la anumite plăceri ale vieții doar pentru a se restrânge.

Obsedat să cheltuie bani – Aici avem persoana de la polul opus care simte nevoia să cheltuie chiar și când nu e cazul sau nu mai are de unde. Preferă chiar să se împrumută pentru a se simți bine în loc să stea să simtă că pierde vremea și îi scapă fericirea printre degete.

Obedat să facă bani – Cei care fac parte din tipologia asta vor să aibă mulți bani. Cu atât mai mulți, cu atât mai bine, mai ales dacă se și văd câștigurile care vin.

Indiferentul – Nu îi pasă de bani, nu vrea să se gândească la ei și zilnic încearcă să se agațe de perspectiva care îi propune un scenariu în care să nu fie influențat de puterea lor. Încearcă să nu ia niciodată decizii spre binele bunurilor materiale.

Își calculează fiecare pas – El vrea să-și gestioneze cel mai bine banii și își dorește să drămuiască pe cât de mult posibil, ulterior în mod impulsiv să ajungă să cheltuiască toți banii agonisiți. De cele mai multe ori ajunge să îi pară rău.

Amatorul de jocuri de noroc – Își asumă riscuri și nu se uită la sume când vine vorba de bani. Nu mai contează nimeni și nimic, ci clipa. Se supără foarte tare atunci când pierde, deși are senzația că o face asumat.

Îngrijoratul – Are mereu griji desprinse de acest sector. Nu crede că poate avea pe deplin libertate financiară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI