Taxă nouă pentru românii care merg pe litoral. Câți bani în plus vor scoate din buzunar și pentru ce

Taxă nouă pentru românii care merg pe litoral. Câți bani în plus vor scoate din buzunar și pentru ce
Litoralul românesc în plină reconstrucție pentru sezonul estival 2021

Litoralul românesc, aflat acum în reconstrucție în anumite zone, este unul scump. Acest aspect, comparativ cu alte asemenea servicii din alte țări, este o certitudine din păcate. Până acum hotelierii obligau turiștii să plătească taxa de stațiune. Este vorba de 0.5 % – 5 %  din contravaloarea primei nopti de cazare. Numai că, turiștii care au ajuns de 1 mai pe litoral, au avut parte de alte surprize, mai puțin plăcute.

Litoralul românesc în plină reconstrucție pentru sezonul estival 2021

Încă de anul trecut, după încheierea sezonului estival, autoritățile locale s-au apucat de reconstrucția plajelor de pe litoralul românesc. În tot acest timp au fost mărite plajele din Mamaia și alte câteva stațiuni.

În martie, anul curent, Apele Romane Dobrogea-Litoral anunțau că au predat aproximativ 300 de sectoare de plajă operatorilor privați. Sectoarele se regăsesc în cele mai importante stațiuni de la malul Mării Negre.

Minivacața de 1 mai, conform calculelor operatorilor, ar fi trebuit să aducă un număr important de turiști, chiar dacă restricțiile sunt încă în vigoare. Datele prezentate de autoritățile locale arătau că de 1 mai în Năvodari și Mamaia erau peste 25.000 de turiști.

Turiștii surprinși din prima zi de vacanță

Litoralul românesc a fost plin de 1 mai, anul acesta. Zecile de mii de turiști așteptați pe litoralul românesc au avut parte de surprize din prima zi a minivacanței. Conform unei decizii locale, turiștii cazați în Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp, au fost primiți cu o mare surpriză, neplăcută am putea spune.

Conform Consiliului local Mangalia, începând cu data de 1 mai 2021 turiștii sunt obligați să plătească o nouă taxă, odată ajunși pe litoralul românesc. Denumită taxa de turist, este aplicată în stațiunile amintite, și valoarea acesteia este de 5 lei de persoană.

Cu alte cuvinte, dacă o familie de doi adulți și un copil ajung pe litoral pentru trei zile, să zicem, va plăti în plus cu 15 lei, față de plata sejurului propriu-zis. Primarul orașului Mangalia justifica decizia luată în Cosniliul local Mangalia declarând:

”Aceste staţiuni trebuie întreţinute, n-avem cum să punem presiune pe bugetul local, pe localnici, vorbim de 44.000 de locuitori şi totuşi eu zic că un euro pe zi de turist nu este foarte mult”, a afirmat Cristian Radu, primarul din Mangalia, conform Mediafax.

Hotelierii sunt și ei nemulțumiți de noua taxă

Mulți turiști au fost luați prin surprindere de noua decizie locală, iar mulți dintre ei au fost nemulțumiți. De altfel și operatorii hotelieri au fost luați prin surprindere, aceștia fiind obligați să-și înștiințeze clienții despre noua taxă.

”Nu ştim exact ce reprezintă această taxă. Staţiunea nu este pregătită pentru turişti, avem turişti foarte nemulţumiţi. Într-un procent de aproape 70-80% au refuzat să plătească taxa deoarece nu li se oferă niciun serviciu pentru aceşti bani.

Noi suntem nevoiţi să achităm din tariful de cazare pe care l-am cerut în timpul rezervării.”, a afirmat managerul unui hotel din Olimp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI