Se dau bani după Paște! Ce categorie de români va beneficia de aceste tichete. Cum depui actele

Se dau bani după Paște! Ce categorie de români va beneficia de aceste tichete. Cum depui actele
Raluca Turcan anunța suspendarea subențiilor în valoare de 1.500 de lei pentru românii cu copii la creșe și grădinițe

Sistemul românesc de ajutor din partea statului nu a fost întodeauna unul concret. Recent Raluca Turcan anunța suspendarea subvențiilor pentru creșe și grădinițe. Sumele nu erau foarte mari, vorbim de 1.500 de lei. Cu toate astea a fost publicat în Monitorul Oficial un nou ordin de ministru referitor la tichetele de creșă.

Ajutor pentru părinții cu copii mici

Anul trecut, printr-un ordin de ministru dat de Miniserul Finanțelor și cel al Muncii se stabilea valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2020. Valoarea stabilită pentru tichetele de creșă era de 470 de lei.

Ordinul Nr. 1779/580/2020 din 20 martie 2020, aprobat și semnat de Premier avea să fie publicat în Monitorul Oficial. Pe tot parcursul celor două semestre românii au putut beneficia de tichetele de creșă, conform normelor instituite de Ordinul de Ministru emis anul trecut.

Tichetele de creșă rămân valabile

În schimb, anul acesta, în aprilie, Raluca Turcan anunța suspendarea subențiilor în valoare de 1.500 de lei pentru românii cu copii la creșe și grădinițe. Noua măsură va intra în vigoare de la 1  ianuarie 2022, conform declarației Ralucăi Turcan, stipulată și în ordinul de ministru.

Conform unui nou ordin, și anul acesta se vor acorda tichetele de creșă. Valoarea acestora, se menționează în ordin, a crescut cu 10 lei. Dacă anul trecut suma tichetelor era de 470 de lei, anul acesta va crește la 480 de lei.

Tichetele, cu valoarea de 480 de lei, vor putea fi date, retroactiv, începând cu luna aprilie a acestui an. Conform reglementărilor, vor putea beneficia de tichete toți angajații care au copii care merg la creșă.

Tichetele vor putea fi acordate părinților cu copii naturali, sau adoptați. Pentru a putea beneficia de tichetele de creșă angajații vor trebui să îndeplinească anumite criterii, după cum urmează:

  • actul doveditor eliberat de creșă sau, după caz, unitatea educațională la care este înscris copilul,
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele nu beneficiază de tichete de creșă,
  • declarație pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de concediul și indemnizația care se acordă pentru creșterea copilului,
  • livretul de familie,
  • alte documente solicitate de angajator.

 

Valoarea este 480 de lei, conform noile reglementări și are valabilitate pe tot parcursul anului școlar, pe durata semestrelor aferente acestui an. Rămâne doar ca fiecare angajat să depună actele necesare pentru a putea beneficia de tichetele de creșă în valoare de 480 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI