Ce spune Ilie Năstase despre Simona Halep și lipsa unui antrenor. E clar acum

Ce spune Ilie Năstase despre Simona Halep și lipsa unui antrenor. E clar acum
Ilie Năastase e convins că Simona Halep trebuie lăsată să ia deciziile pe care le dorește

Ce spune Ilie Năstase despre Simona Halep și lipsa unui antrenor. Fostul lider mondial a decis să meargă fără vreun tehnician lângă ea la turneele de la Dubai și Doha. Ea va colabora doar cu un sparring-partner francez care aparține de Academia Patrick Mouratouglu, unde dorește să-și și continue pregătirea după competițiile din Golf. Ilie Năstase și-a exprimt opinia fermă despre deciziile luate de Simona Halep.

Ce spune Ilie Năstase despre Simona Halep și lipsa unui antrenor

Ce spune Ilie Năstase despre Simona Halep și lipsa unui antrenor. Fostul lider mondial a făcut o mare schimbare în stafful său. Ea a ales să ăună punct colaborării cu Adrian Marcu și Daniel Dobre, după ce a fost eliminată încă din optimi la Australian Open.

Simona Halep a declarat înainte de plecarea spre Dubai că nu și-a căutat alt antrenor, dar că va colabora cu un sparring-partner de la Academia Patrick Mouratouglou ce aparține celui care o pregătește, încă din 2012, pe Serena Williams.

„Nu am căutat un antrenor. Am un sparring (n.r. – partner) de la Academia Mouratoglou, o să vină cu mine la aceste turnee, să ne cunoaștem. În 2013, am fost în această situație și am fost OK. Am mai multă experiență acum și cred că o să fiu OK. Clasamentul chiar nu contează în momentul acesta, vreau doar să fiu sănătoasă și să joc cât se poate de bine”, a spus Simona Halep înainte de plecarea spre Dubai.

E clar acum

Simona Halep a mai dezvăluit că are în plan să-și continue pregătirea la Academia Mouratoglou după ce va participa la concursurile din zona Golfului.

Am în plan să merg la Academia Mouratoglou. Vreau să văd cum termin aceste două turnee şi apoi să merg la academie pentru a mă pregăti. Pentru că nu am fost niciodată acolo şi chiar îmi doresc. E o nouă experienţă, o provocare şi un lucru pozitiv, chiar sunt entuziasmată. Vom vedea ce va ieşi. Nu merg la academie ca să fur (n.r. – pentru o viitoare academie a sa în România), merg să mă ajut, să investesc în dezvoltarea pe care mi-o doresc în acest an.
M-am gândit la Academia Mouratoglou, pentru că mulţi jucători de top sunt acolo. Şi am înţeles că e o atmosferă foarte plăcută, aşa că vreau să încerc”, a mai spus Simona la plecarea din țară.

Ajunsă în Dubai, Simona Halep s-a grăbit să posteze pe contul de Instagram o fotografie în care apare și noul său colaborator, alături de preparatorul fizic Theo Cercel și de maseurul Alex Tănase. Acesta se numește Arnaud Restifo, are 25 de ani și este licențiat în științe sociale și management sportiv.

„Ea trebuie să găsească soluțiile”

Ilie Năstase a comentat deciziile luate de Simona Halep. Fostul lider ATP a declarat că jucătoarea trebuie lăsată să ia hotărârile pe care le dorește, câtă vreme a demonstrat că știe ce face, având două titluri de Grand Slam la activ.

Dacă ea a decis să joace fără antrenor, trebuie lăsată! Dacă nu vrea antrenor, să nu aibe antrenor! Simona Halep știe să joace tenis, doar a câștigat două Grand Slam-uri! Înainte de meci, un antrenor ar putea să-i spună multe, dar, în timpul meciului, ea decide. Ea trebuie să găsească soluțiile pe teren.
Ea trebuie să fie odihnită și să joace, că știe ce face!”, a spus Ilie Năstase, potrivit wowbiz.ro.

Pe de altă prte, Ilie Năstase este sceptic în privința imaginii pe care o are Academia Patrick Mouratoglou, din cauza faptului că nu pregătește de la zero copiii în materie de tenis, ci îi selectează doar pe cei deja formați și care și-au dovedit potențialul.

„Băiatul acela, Mouratoglou, de ce nu ia niște copii să-i învețe de la zero? Îi ia numai pe ăștia buni. Are cei mai buni copii din lume! Dacă nu-s formați și nu sunt jucători buni deja, nu-i ia! Dacă iei un om de la început și-l faci campion, atunci da, e o adevărată acacemie. Așa…dacă îi iei doar pe cei buni și îi pui să joace între ei, nu e același lucru”, a declarat Ilie Năstase, potrivit sursei citate.

După Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie), pentru Simona Halep vor urma turneele din SUA, de la Indian Wells (9 – 20 martie), Miami (22 martie – 3 aprilie) și Charleston (4-10 aprilie).