Ilie Năstase, întâlnire de gradul 0 în lupta cu Ciprian Marica. Ce îi pregătește nașului său

Ilie Năstase, întâlnire de gradul 0 în lupta cu Ciprian Marica. Ce îi pregătește nașului său
Ciprian Marica și Ilie Năstase sunt într-un adevărat război din cauza fostei baze sportive Voința

Ilie Năstase, întâlnire de gradul 0 în lupta cu Ciprian Marica. Conflictul dintre fostul mare jucător de tenis și fostul internațional a ajuns în faza „cuțitelor pe masă”. Ilie Năstase i-a făcut plângere penală lui Marica acuzându-l că i-a falsificat semnătura pe actele ce ar dovedi că dublul câștigător de Grand Slam a renunțat la calitatea de președinte al fundației care administrează fosta bază Voința, miza „războiului” dintre cei doi.

Ilie Năstase, întâlnire de gradul 0 în lupta cu Ciprian Marica

Ilie Năstase, întâlnire de gradul 0 în lupta cu Ciprian Marica. Fostul mare jucător de tenis susține în continuare că nașul său de căsătorie, Ciprian Marica, vrea să-l înlăture din conducerea propriei fundații. Fundația Academia Ilie Năastase administrează fost bază Voința pe care „Nasty” a primit-o de la statul român în 1999. Miza ar fi terenurile extrem de valoroase care intră în patrimoniul fundației, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

Conform ProSport, Ilie Năstase ar fi semnat documentele ce atestă renunțarea sa la funcția din cadrul fundației. În aceste hârtii, semnate la începutul lunii iulie 2021, se scrie că: „Renunț expres la calitatea de membru în Consiliul Director – funcția de președinte în cadrul Fundației pentru Tenis Academia Ilie Năstase”.

Pe de altă parte, fostul lider ATP a declarat că semnătura i-a fost falsificată.

„Mi-a falsificat semnătura! E un hoțoman! Nu trebuie să fii mare cunoscător să-ți dai seama că e o făcătură a familiei Marica. Eu semnez cu punct, nu cu linie, plus că la litera t – am o linie, nu două cum apare în acele acte”, a declarat Ilie Năstase pentru sursa citată.

Ce îi pregătește nașului său

Ilie Năstase și-a mai amintit că, la primele contracte cu Ciprian Marica, semna cu inițiale pe toate foile, doar la final cu semnătura propriu-zisă.

„Mi-a zis într-o zi că e mai bine să semnez la final, nu peste toate paginile. Nu m-am prins de ce voia asta. Probabil ca să falsifice semnătura, pe fiecare pagină erau inițialele și o ștampilă”, a mai spus Năstase.

Fostul tenismen a mai precizat va lupta în justiție contra intenției lui Marica de a-i fura baza. El i-a făcut plângere penală nașului său pe care îl acuză de fals în acte. În plus, Ilie Năstase va merge în audiență chiar la ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Am un contract cu el pe închirierea terenurilor la care nu a plătit niciun ban din 1 iulie 2021. De asemenea, pentru folosirea numelui alt contract. Fiecare dintre angajamente creștea ca sună de la un an la altul.

A venit și a schimbat domeniul terenurilor. Era de tenis, el le-a făcut de fotbal. I-am zis … Ce faci Cipriane? A zis că să stau liniștit. Scopul lui era să pună mâna pe toată baza.

Are plângere penală și acum o să mă duc în audiență la Ministrul Justiției. Deja am vorbit. Nu las lucrurile așa. Nu pot să dorm noaptea. Soția mea e devastată, eu nu pot dormi noaptea.

Sunt două decizii acolo care se bat cap în cap, voi cere să se verifice cu ms-au înregistrat niște acte false”, a declarat Ilie Năstase pentru aceeași sursă.

Terenurile bazei sportive sunt estimate la 50 de milioane de euro

Ciprian Marica a solicitat la Tribunal în iulie 2021 ca Ilie Năstase să nu mai facă parte din proiectul Fundației Ilie Năstase, cea care administrează Baza Voința. Baza, aflată în zona Șoselei Pipera, cu o suprafață de peste 63.000 de metri patrați, i-a fost dată lui Ilie Năstase de guvernul român spre folosință gratuită până în 2059. În 2007, valoarea terenului a fost estimată la peste 50 de milioane de euro.

La începutul anului trecut, în proiect a fost cooptat și Ciprian Marica. Acesta a contribuit la modernizare bazei, care are acum un teren sintetic de fotbal de dimensiuni standard și trei de dimensiuni reduse. În același complex se mai află și cinci terenuri cu zgură, pentru tenis. Conform propriilor declarații, fostul atacant al naționalei a investit până acum 10 miliarde lei, adică 2 milioane de euro.