Ce sportiv admiră David Popovici. E o surpriză pentru toată lumea

Ce sportiv admiră David Popovici. E o surpriză pentru toată lumea
David Popovici este, la ora actuală, dublu campion mondial, dar și european, în probele de 100 și 200 metri liber

Ce sportiv admiră David Popovici. Înotătorul român a devenit, cu adevărat, „regele” natației mondiale după c e a devenit și dublu campion european în probele de 100 și 200 metri liber. Aceste succese vin după „dubla” de aur obținută în aceleași probe la Mondialul de la Budapesta. Lăudat ca un adevărat fenomen, David Popovici este inspirat în pregătirea sa de un campion surprinzător, dintr-un cu totul alt sport, diametral opus natației.

Ce sportiv admiră David Popovici

Ce sportiv admiră David Popovici. Campionul român n-a lăsat niciun dubiu la Europenele de la Roma în privința celui care deține supremația în probele de 100 și 200 metri liber. Înotătorul de 17 ani a câștigat probele respective, după ce triumfase în aceleași curse și la Mondialul de la Budapesta.

Popovici a obținut cea de-a treia performanță din toate timpurile în proba de 200 m liber, după ce stabilise un nou record mondial în cea de 100 m liber.

„Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… „Ahh, încă o sutime”. Ăsta a fost primul gând. Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume.

Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a spus David Popovici, la finalul cursei de 200 m liber, conform gsp.ro.

E o surpriză pentru toată lumea

David Popovici îi admiră pe unii dintre marii înotători din istorie, precum americanul Michael Phelps sau britanicul Adam Peaty. Cu toate acestea, Popovici a mărturisit, după Campionatul Mondial de la Budapesta, că unul dintre sportivii care-l inspiră este fostul mare boxer, Floyd Mayweather Jr. El s-a referit la metodele de antrenament și de autoîncurajare psihologică ale acestuia.

„Floyd (n.r. – Mayweather) e un sportiv excelent și un boxer genial, dar este și un show-off guy. Îi merge bine. Am urmărit mai mult Floyd sportivul, decât Floyd în ring. I-am urmărit metodele de antrenament și modul în care se motiva, mi le trimitea antrenorul meu.

Să dau un exemplu. Floyd când se antrenează el spune „Sunt cel mai bun! Sunt cel mai tare! Nu mă poate bate nimeni!”, este o metodă de a-ți crește încrederea în sine. Acum nu știu dacă se mințea, sau chiar credea că e cel mai bun, dar ajuta că o spunea pentru că o conștientizezi. În timp ce se antrena își spunea că nu îl poate bate nimeni, nu s-a născut să fie învins și uite, are 50-0”, a declarat David Popovici la podcastul Fair Play.

Floyd Mayweather jr. a fost neînvins în cariera de boxer

Alegerea lui David Popovici pare surprinzătoare, dacă ne gândum la stilul de viață plin de excese și de extravaganțe al americanului. Floyd Mayweather jr. (45 de ani) a fost campion mondial la 5 categorii de greutate și are în palmares 50 de victorii, dintre care 27 obţinute înainte de limită şi nicio înfrângere. El a ținut morțiș să depășească recordul de 49-0 deținut de legendarul campion al „greilor”, Rocky Marciano.

David Popovici apreciază, însă, pregătirea mentală pe care cel care se autodeclară „cel mai bun boxer din toate timpurile” a făcut-o de-a lungul carierei.

„Eu aș putea să spun că sunt cel mai bun, pentru că am ieșit campion mondial, dar nu o spun. Nu este de ajuns să ajungi o dată, de două ori, trebuie să te menții acest standard pe care l-ai ridicat.

Trebuie să-ți reamintești constant că îți dorești prea tare chestia asta și nu are cum să se întâmple altcumva.

Ai de pierdut petreceri, mai mult timp petrecut cu familia, cu prietenii, dar la finalul zilei se merită dacă asta îți dorește cu adevărat”, a spus David Popovici, conform aceleiași surse.