„Nebunia” încercată de David Popovici în finala de la 200 metri liber: „Ăsta a fost obiectivul”

„Nebunia” încercată de David Popovici în finala de la 200 metri liber: „Ăsta a fost obiectivul”
David Popovici a devenit dublu campion european la Roma, după ce a câștigat probele de 100 și 200 m liber

„Nebunia” încercată de David Popovici în finala de la 200 metri liber. „Racheta românească” s-a impus într-o manieră impresionantă și în proba sa favorită, stabilind un nou record mondial și european de juniori. Înotătorul de 17 ani a încheiat cursa cu cel de-al treilea timp din istoria probei, „venind” la doar o sutime de performanța legendarului american Michael Phelps. David Popovici a dezvăluit ce strategia a aplicat în finală, la sugestia antrenorului său, Adrian Rădulescu.

„Nebunia” încercată de David Popovici în finala de la 200 metri liber

„Nebunia” încercată de David Popovici în finala de la 200 metri liber. „Racheta românească” a trecut de la stadiul de promisiune, cum era în vara trecută, după Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio, la cea de certitudine. El a devenit dublu campion mondial, dar și european la 100 și 200 metri liber.

„Extraterestrul” Popovici s-a impus în proba de 200 metri liber de la Campionatele Europene de la Roma cu timpul de 1:42.97, devenind cel de-al treilea cel mai rapid înotător din istoria distanței. Argintul i-a revenit elvețianului Antonio Djakovic, 1:45.60, iar pe trei s-a clasat austriacul Felix Auboeck, cu 1:45.89. În plus, românul s-a apropiat la doar o sutime de secundă de performanța legendarului american Michael Phelps.

„Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu… „Ahh, încă o sutime”. Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici și ușor, ușor ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a spus Popovici după cursă, conform gsp.ro.

„Ăsta a fost obiectivul”

David Popovici a dezvăluit și strategia pe care a avut-o pentru cursă. El a spus că nu avea un obiectiv clar înaintea finalei, dar antrenorul său, Adrian Rădulescu, i-a sugerat să încerce „o nebunie”.

„Nu prea mă așteptam la niciun timp. Nu am avut acest obiectiv. Nu am avut ca obiectiv să câștig sau să cobor sub 1:42.

La prânz, l-am întrebat pe antrenor «Care e planul?». El decide, eu încerc să mă conformez. A zis: „Nu vrei tu să încerci să faci o nebunie?”. Am spus: „Bine, hai că încerc”. Ăsta a fost obiectivul”, a recunoscut Popovici, conform aceleiași surse.

David Popovici va lua startul, în premieră, și în proba de 400 metri liber. Seriile și finala vor avea loc miercuri, 17 august.

„Recordul de la 400 de metri e și mai greu de doborât decât cel de la 200 de metri. Nu știu ce pot să fac la 400 metri. Nu știu cât de bun sau slab sunt. Vom vedea în două zile. E ceva nou. E cea mai puțin stresantă probă. Nu există așteptări”, a spus David Popovici, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Facebook/FRNPM