Ce șpagă a dat un pacient pentru a se interna într-un spital din România. O femeie a povestit că a fost nevoită cum a fost nevoită să dea șpagă pentru ca tatăl ei să fie internat în spital pentru a primi tratamentul necesar. S-a întâmplat la Spitalul Militar din Sibiu.
Un medic de la Spitalul Militar din Sibiu este acuzat de luare de mită. El va fi cercetat sub control judiciar. Cu o carieră de peste 20 de ani în această unitate medicală, medicul în vârstă de 68 de ani nu este străin de aceste scandaluri.
Una dintre persoanele care l-au denunțat a povestit cum a ajuns în situația să-i dea bani doctorului pentru ca tatăl ei să fie internat și să beneficieze de o îngrijire mai atentă. Momentan, medicul de boli interne este suspendat din funcție pe durata cercetărilor.
Femeia în cauză a povestit că a mers la medicul de boli interne cu tatăl ei, care acuza dureri mari de picioare. Ramona Siterli, fiica pacientului, a declarat:
„A zis că spitalul e plin de pacienți cu Covid și nu ar avea nici un loc pentru internare. Și, într-un final, s-a uitat la tata, i-a făcut cu degetele semn că gen ‘ar costa’ așa, scurt. Tata a scos din buzunar 300 de lei. În cinci minute, totul s-a aranjat, tata s-a dus în salon”.
Starea pacientului s-a înrăutățit însă după câteva zile, astfel că fiica acestuia a încercat să discute cu medicul:
„Am început să plâng în cabinet, totuși situația delicată, ce să facem? A zis: „Îl externăm, că nu avem ce face. O să vedeți dumneavoastră, acasă’. Am pus 300 de lei pe masă, pe birou. Cum am pus banii, imediat s-a schimbat, a luat la analizat dosarul, se făcea că citește. „Nu-i dăm drumul, îl mai ținem o săptămână, nu-l externăm””.
Până la urmă, femeia și-a mutat părintele în alt spital, unde el a primit un alt diagnostic și a primit tratament, până s-a făcut bine, însă rudele acestuia s-au declarat revoltate de modul în care el a fost tratat.
„Nu sunt în regulă aceste atenții. Oamenii au salarii, au depus un jurământ medical”, a declarat o rudă a pacientului, potrivit Stirile Pro TV.
După ce două persoane au depus plângere împotriva medicului, procurorii au strâns probe pentru șase fapte de luare de mită.
„Practic, indirect sau direct condiționa actul medical de primirea anumitor sume de bani sau, eu știu, servicii, cum am mai spus, întreținere de spații verzi, produse alimentare, băuturi alcoolice, toate care practic au fost remise cu titlu de mită”, a declarat Ioan Veștemean, prim-procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Sibiu.
Medicul nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Între timp, conducerea Spitalului Militar l-a suspendat din funcție și așteaptă rezultatul anchetei.