25 iun. 2022 | 14:14

Cum cer șpagă polițiștii din Bulgaria turiștilor români. Metodele pe care le folosesc pentru intimidare

News
Cum cer șpagă polițiștii din Bulgaria turiștilor români. Metodele pe care le folosesc pentru intimidare
Cum cer polițiștii din Bulgaria șpagă turiștilor români?

Majoritatea românilor au ales cel puțin într-un concediu destinația Bulgaria. Mulți preferă să își petreacă momentele relaxante din sezonul cald pe plaja vecinilor pentru că prețurile sunt cu mult mai mici, iar unele peisaje îi mulțumesc mai tare decât cele de pe litoralul românesc. Din păcate, ei dau de același obicei bine cunoscut și în România: șpaga. Există unele locuri unde oamenii legii de acolo pot să te oprească special pentru acest lucru. Care sunt metodele folosite și cât au mărturisit unii români că au plătit pentru a putea continua drumul?

Cum cer șpagă polițiștii din Bulgaria: mărturiile unor turiști români

Din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă în special concediul din vară în stațiunile de peste meleaguri. Tot mai mulți turiști se plâng de faptul că nu sunt tratați bine și că de cele mai multe ori sunt păcăliți cu bani în restaurante și la barurile de pe plajă.

Majoritatea dintre ei au mărturisit că deplasările nu mai merită pentru că drumul costă sute de euro, iar nervii și stresul de pe drum nu îi mai lasă să se bucure de zilele libere.

Numeroși turiști au întâmpinat în special probleme pe șoselele din Bulgaria, în drum spre Grecia, din cauza polițiștilor care îi pândesc.

Oamenii legii abia așteaptă o mică greșeală sau o atenționare tot pentru ceva minor pentru a putea beneficia de șpagă. O familie de români a constatat că indiferent unde ar întoarce privirea, obiceiurile casei îi însoțesc.

,,Nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc”

„Poliţie pe centura Sofiei – ne-a oprit un echipaj de poliţie imediat cum soţul semnalizase că vrea să oprească pe dreapta, într-o parcare a unui McDonald’s – Jumbo (dorea să se odihnească).

Au cerut documentele, apoi l-au chemat pe soţ să vorbească. I-au spus că acolo pe centură, chiar dacă sunt două benzi pe sens, e o zonă de 60km/h ca limita de viteză şi că el ar fi avut 87km/h.

Apoi, când au văzut că soţul nu se împotriveşte au zis că trebuie să meargă la secţia de poliţie şi să caute imaginile şi să facă procesul şi că cel puţin 1-2h nu avem voie să ne mişcăm de pe loc… şi tot trăgeau de timp. Soţul şi-a dat seama atunci că nu aveau practic nimic, erau doar la ciubuc”, a scris femeia pe pagina de facebook Forum Grecia.

Un internaut a mărturisit că a pățit același lucru și a subliniat că se poate chiar mai rău decât în România din acest punct de vedere. Alți români au comentat că de obicei le este cerută o sumă între 10-15 euro.

,,Exact asta an pățit și noi, ne-am dat seama ca vor șpagă încă de când ne-au oprit. Am avut mereu probleme cu polițiștii pentru șpagă. Se poate și mai rău ca in România !

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Noua autostradă din România. Data la care va fi dată în folosință
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Capital.ro
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Servicii medicale fără card de sănătate! Decizia CNAS luată la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro