Traian Băsescu, anunț categoric: ‘Voi face plângere la CEDO’. Care este motivul fostului președinte

Traian Băsescu, anunț categoric: ‘Voi face plângere la CEDO’. Care este motivul fostului președinte
Traian Băsescu face plângere la CEDO. Ce spune fostul președinte despre situația în care se află?

Traian Băsescu vine cu detalii despre situația în care se află acum. Acesta a subliniat că încă are o obligație pentru România, așa că urmează să facă plângere la CEDO. Fostul președinte al țării a vorbit ieri seară despre noul atac din partea autorităților. ,,Trebuie să o iau ca atare. Era de neconceput”, a subliniat politicianul. Ce se întâmplă și cum dorește acesta să își rezolve problemele pe care le întâmpină chiar acum, după ce a fost externat?

 Traian Băsescu face plângere la CEDO: ,,trebuie să o iau ca atare”

Fostul președinte al României a vorbit în cursul serii de sâmbătă în cadrul emisiunii ”România la apel” despre noul atac de la vila sa. Politicianul a subliniat că situația în care se află este rezultatul propriei sale situații, așa că trebuie să o ia ca atare.

De asemenea, el a subliniat că prioritatea lui este să se adreseze CEDO pentru că nu i se poate da o decizie care nu ține cont de legislația vremii. Cel din urmă a jurat să respecte regulamentele militare, iar acum consideră că are obligația față de țară să sesizeze autoritățile.

„Este rezultatul propriei mele situații, trebuie să o iau ca atare. Inconvenientul este ca nu am legătură între interfon și casă și trebuie să sun ca să îmi deschidă soția poarta.

În continuare, prioritatea mea este să mă adresez CEDO, nu am comentat decizia instanțelor, dar nu mi se poate da o decizie care nu ține cont de legislația vremii. Am jurat să respect regulamentele militare. Am obligația față de România să fac plângere la CEDO”, a precizat politicianul.

,,Era foarte greu de imaginat că mă apuc să îi spun povești despre care eu știam deja dinainte”

De asemenea, fostul șef al statului a adăugat că era de neconceput în timpul armatei să îți minți un superior. Cel din urmă a declarat că nu avea cum să nu spună adevărul.

,,Era de neconceput în timpul armatei să îți minți un superior. Eu eram elev sergent și aveam în față un locotenent colonel. Era foarte greu de imaginat că mă apuc să îi spun povești despre care eu știam deja dinainte de a mă chema la cabinetul de artilerie, știam deja care era realitatea.

Eu nu aveam cum să mint, era de notorietate că studenții Institutului de Marină mergeau în Mamaia Nord, unde petreceau cu studenții din tabăra de nord, veniti din străinatate”, a susținut Traian Băsescu.