Pe timp de vară, mai ales când afară sunt peste 35 de grade, marea majoritate a gospodinelor apelează la rețetele de vară, printre acestea se numără și un sortiment de ciorbă pe care-l poți mânca vara, fără să te încălzești. Îți mai putem spune că în acest caz, rețeta e simplă, iar preparatul e delicios.
Marea majoritate a gospodinelor știu ce preparate sunt adecvate perioadei din an în care ne aflăm, iar odată cu creșterea temperaturilor afară, este complicat să stai în bucătărie cu aragazul deschis.
Așa se face că printre rețetele de vară se numără și acest sortiment de cea mai gustoasă ciorbă, iar rețeta e simplă, iar preparatul e delicios.
În aceeași ordine de idei, mai trebuie să vă spunem că ingredientul principal al acestei rețete simple, dovleceii, sunt deosebit de buni vara, datorită sezonului lor de creștere de vârf.
Vremea caldă și zilele mai lungi ale verii oferă condițiile ideale pentru ca dovleceii să se dezvolte, rezultând legume gustoase și mai fragede.
Doar pentru că este vară nu înseamnă că trebuie să nu mai mâncați o ciorbă, nu-i așa? Unii oameni ar putea crede că vara nu este un moment potrivit pentru a asta, dar, dacă oamenii din țările foarte tropicale, cum ar fi nordul Braziliei, unde este vară tot anul, ar gândi astfel, nu ar mânca niciodată supă în viața lor, nu-i așa?
Vara poți mânca supe sau ciorbe ușoare și proaspete, iar iarna fierbinți și picante. Așadar, rețeta pe care o propunem astăzi, este ciorba de dovlecei, un preparat delicios și extrem de răcoros pe vreme de caniculă.
Această ciorbă de vară cu dovlecei este una din cele mai consumate ciorbe, și este o rețetă foarte gustoasă și foarte ușor de făcut. Poți adăuga orice legume de sezon și vei avea o masă delicioasă și extrem de răcoritoare. Așadar, hai să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru acest sortiment de ciorbă:
După cum bine bănuiai, primul pas sunt legumele, așa că apucă-te și spală bine dovleceii, ulterior va trebui să-i tai în bucățele mici. După, curăță morcovii și tot așa, taie-i în mici bucățele.
Nu uita de ceapă, și ea va trebui tocată ceva mai mărunt, iar ardeii, după ce îi speli, fă la fel ca și cu morcovii și dovleceii. Până să le pui în apă, opărește și roșiile bine și curățe-le de coajă, și taie-le în bucăți mici.
În timp ce pui la fiert oala cu apă, pune și o tigaie cu puțin ulei pe care-l lași să se incingă, apoi pune ceapa să se călească puțin, ulterior adaugă morcoviiși ardeii, și las-le la călit încă vreo 3 minute. După asta, adaugă roșiile și dovleceii, și după alte 3 minute, scoate-le din tigai și varsă totul în oala cu apa care a dat deja în clocot. Acum va terbui să ai răbdare vreo 15 minute, timp în care taote ingredientele fierb.
În acest timp, poți să te apuci și să fierbi borșul, nu mult, cam 10 minute, și apoi îl adaugi în oala cu legumele date în clocot. Mai lași pe foc aproximativ 10 minute, după care adaugi ceva verdeață, leușteanul și pătrunjelul, tocate mărunt, și gata! Este momentul să o servești caldă, și poți adăuga și puțină smântână, dacă vrei, iar după ce se va răci, o vei putea consuma la fel de bine.
În rest, Poftă Bună!