Dacă nu ai încercat până acum această rețetă de dovlecei pane de post ireal de gustoși, postul Paștelui este momentul ideal pentru a o face. Este un preparat atât de delicios, încât vei continua să îl faci chiar și în afara postului. Dovleceii sunt gustoși și foarte ușor de preparat. În plus, pot fi introduși într-o mulțime de rețete pentru un plus de savoare.
Există o mulțime de modalități de a pregăti și găti dovlecii. Dovleceii pot fi consumați cruzi, fie tăiați în fâșii subțiri sau feliați fin într-o salată, căliți, prăjiți, la grătar sau adăugați în chifteluțe ori alte preparate.
Deși îi numim o legumă, ei sunt tehnic un fruct pentru că conțin semințe. Fac parte din familia de plante cucurbitacee, care include dovlecei și castraveți.
Vezi și: Câți dovlecei pot crește dintr-o plantă. Când și cum se îngrijește cultura de dovleac
Dovleceii vin în multe forme și dimensiuni. În America de Nord și Australia, sunt cunoscuți sub numele de zucchini, care este numele italian pentru ei.
Atunci când cumperi dovlecei, caută pe cei mici, fermi, cu pielea lucioasă și netedă, care se simt grei pentru dimensiunea lor.
Dacă ai de gând să folosești dovleceii în decurs de 2 zile de la cumpărare, atunci este în regulă să-i păstrezi la temperatura camerei. În caz contrar, păstrează-i în frigider timp de până la o săptămână.
Dovleceii sunt o sursă de potasiu, un mineral important pentru buna funcționare a mușchilor. Ei sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C și acid folic. În plus, sunt slabi în calorii, așa că poți consuma o cantitate mare pentru acea senzație de sațietate.
Pentru această rețetă, vei avea nevoie de:
Spală bine dovleceii, feliază-i în felii subțiri și presară sare, apoi lasă 15 minute să își lase zeama. Șterge cu un șervețel de bucătărie excesul de apă.
Vezi și: Cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Ingredientul secret care îi dă savoare
Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul, sarea, piperul și ierburile uscate. Adaugă și coaja de la lămâie. Trece dovleceii prin acest amestec, apoi prin pesmet și prăjește-i în ulei încins.
Lasă-i să se prăjească pe ambele părți bine și apoi scoate-i pe o farfurie pe care ai pus șervețele absorbante pentru a își lăsa excesul de ulei.
Poți prăji dovleceii și la cuptor. Pur și simplu așează-i pe o tavă, aplică puțin spray de Ueli și pune-i la 200 de grade la cuptor. Întoarce-i la jumătate și scoate-i.
De asemenea, îi poți prăji la airfryer, dacă vrei o variantă mai sănătoasă. Pune-i la 200 de grade pentru câteva minute.
Vezi și: Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta. Vei avea cea mai bogată recoltă
Poți să îi servești cu un mujdei și mămăliguța sau să îi servești ca atare.