A venit momentul unui top inedit și, în primul rând, gustos! Un site internațional a dezvăluit care sunt cele mai consumate ciorbe din România. Se cer în toate restaurantele tradiţionale.
Nu există român care să nu savureze cu plăcere o porție de ciorbă. Este un preparat sățios, sănătos, fiecare regiune a țării având propria rețetă tradițională, transmisă din generație în generație.
Site-ul Taste Atlas a realizat un top inedit ce dezvăluie care sunt cele mai consumate ciorbe din România.
Lista se deschide cu ciorba de fasole. Site-ul o prezintă ca fiind o supă acră tradițională românească făcută cu fasole uscată și legume precum ceapă, ardei roșu, rădăcină de pătrunjel și rădăcină de țelină. Se condimentează cu sare, piper, leuștean, cimbru și borș. Ciorba de fasole poate fi servită atât caldă, cât și rece și trebuie savurată cu ceapă, praz și pâine.
Urmează ciorba de burtă. Aceasta se servește, în mod normal, cu ardei verde iute și o lingură sau două de smântână.
„Este o ciorbă cremoasă, acră, cu aromă de usturoi. Deși este considerată o delicatesă ce nu este pe gustul oricui, este un fel de mâncare surprinzător de simplu.”
Ciorbă de perișoare este o ciorbă tradițională acrișoară românească cu chifteluțe făcute dintr-un amestec de carne de porc și orez. Perișoarele sunt fierte alături de ceapă, morcovi, ardei roșu și rădăcină de țelină. Se asezonează cu pătrunjel, leuștean, sare, borș și smântână. Se servește fierbinte, cu ardei iute, ceapă și pâine.
Gustoasă și reconfortantă, ciorba de văcuță este un preparat reprezentativ al bucătăriei tradiționale românești. În afară de carne de vită, conține de obicei o varietate de legume, cum ar fi tulpini de țelină, ceapă, morcovi, cartofi, ardei gras, conopidă sau dovlecei, precum și condimente, pastă de roșii, suc de lămâie și (opțional) ouă bătute.
Ciorba de pește este un tip de supă acră tradițională românească făcută cu legume, orez, pește proaspăt și borș. Peștele (fie biban, dorada, halibut, crap, caras, somn, chefin sau luce) este fiert cu o mână de orez și legume precum ceapa, morcovi, cartofi și o felie groasă de rădăcină de țelină. Se asezonează cu borș, pătrunjel și leuștean, apoi se servește cât este încă fierbinte.