Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori. Adevărul despre semnele care apar

Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori. Adevărul despre semnele care apar
Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori

Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori. Adevărul despre semnele care apar. Specialiștii susțin că până în momentul în care rămân doar oasele, adică la cinci ani după deces, trupul fără suflare trece prin anumite transformări, unele precoce, altele de durată. Decesul se întâmplă atunci când bătăile inimii, respirația și activitatea sistemului nervos încetează. Aceste procese se produc pe rând ori se suprapun, parțial.

Ce se întâmplă în corp la 48 de ore după ce mori

Chiar dacă decesul este declarat, în corp mai rămân însă celule care nu au murit. Spre exemplu, celulele sexuale și spermatozoizii pot să supraviețuiască în condiții nefavorabile. Ovulul și sperma pot trăi deci până la 27 de ore după moartea persoanei.

Specialiștii susțin că există două tipuri de modificări care apar după moarte, și anume, cele precoce și cele tardive. Cele precoce fac referire la răcirea trupului fără viață, la lividitate și rigiditate. După cinci ani, din corp nu mai rămân decât oasele.

Însă un mit care circulă frecvent este cel conform căruia unghiile și părul tot mai continuă să crească după moarte. Lucrul acesta este însă imposibil, iar o explicație pentru acest mit este aceea că, după moarte, corpul se deshidratează, fapt pentru care pielea se usucă și se retrage de sub unghii și de la rădăcina firelor de păr, lăsând acea impresie falsă că unghiile și părul au crescut.

Cu toate că ele rămân la aceeași dimensiune, dau impresia că sunt mai mari, însă aceasta nu este altceva decât o iluzie optică. În plus, mai există și un proces hormonal complex ce influențează creșterea părului și a unghiilor, însă după ce un organism moare, acest proces hormonal încetează complet.

Mituri despre moarte

Moartea este un concept misterios și înfricoșător. Deoarece nu știm atât de multe despre procesul de moarte și despre ce se întâmplă după moarte, mai multe mituri s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai răspândite mituri este că moartea este întotdeauna o experiență dureroasă. În realitate însă, nu este așa. Mulți oameni mor liniștiți în somn sau după ce au îndurat dureri minime.

Un alt mit este acela conform căruia dacă nu ai fost acolo în timpul morții unei persoane dragi, înseamnă că nu ai suficientă dragoste și compasiune față de aceasta. Adevărul este că moartea nu anunță când vine, astfel că nu ar trebui să te simți vinovat dacă nu ai putea fi în preajma unei persoane dragi în ultimele momente.