Ce se întâmplă în corp când mănânci ciorbă sau supă. Medicamentul din oală uitat de români

Ce se întâmplă în corp când mănânci ciorbă sau supă. Medicamentul din oală uitat de români
Motivele pentru care este bine să consumi zilnic ciorbă sau supă Sursa foto: SavoriUrbane.ro

“Hrană săţioasă”, asta înseamnă “supă” în sanscrită, semn că acest fel de mâncare este unul pe cât de vechi, pe atât de consumat. Iubite de toţi românii, ciorbele şi supele fac minuni pentru organism, fiind considerate adevărate “medicamente”.

Motivele pentru care să mănânci ciorbă sau supă

Ciorba a ajuns pe teritoriul românesc datorită trupelor de spahii (militari din vechea cavalerie turcească) din Imperiul Otoman. Aceştia fierbeau tot felul de legume şi carne în ceaune şi cazane. Obiceiul a rămas şi a devenit unul dintre felurile de mâncare preferate de români. Din păcate, din ce în ce mai puţini obişnuiesc să îl gătească acasă, acestora fiindu-le mult mai comod să comande mâncare gata preparată.

Foarte uşor de făcut şi economică, ciorba este şi foarte sănătoasă, spun medicii, dar şi bătrânii. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat, răcit fiind, să primeşti un bol cu ciorbă sau supă fierbinţi din partea bunicii. Şi mare dreptatea avea, pentru că aceste alimente au rolul de a hidrata şi a uşura digestia.

Ciorbele şi supele te ajută să lupţi împotriva diabetului zaharat, a bolilor cardiovasculare, dar borşul are şi un efect extraordinar pentru sistemul imunitar. Cu multe legume, verdeţuri şi uneori carne, toate fierte, acestea reprezintă variante sănătoase şi pentru cei care doresc să slăbească. Ciorba este un preparat foarte sărac în calorii, dar bogat în nutrienţi. Astfel, te bucuri de o masă gustoasă, aromată, cu multe vitamine şi minerale, dar care te scapă de kilogramele în plus.

Mai mult, consumul de supă sau de ciorbă este un mod excelent de a hidrata organismul. Dacă nu obişnuieşti să bei prea multă apă, poţi opta oricând pentru a mânca la prânz un bol plin cu “sănătate”. Un alt lucru pe care trebuie să îl ştii, este ca cele două preparate reglează tranziul intestinal datorită fibrelor din legume.

Motivele pentru care este bine să consumi zilnic ciorbă sau supă
Motivele pentru care este bine să consumi zilnic ciorbă sau supă

Idei de supe şi ciorbe sănătoase

În cazul în care ai copii mofturoşi acasă, poţi înlocui ciorbele cu tot felul de supe cremă, la care să adaugi crutoane cu usturoi şi ulei de măsline, parmezan sau smântână lichidă. Astfel, poţi face o supă cremă de linte care pe lângă culoarea minunată, are un gust nemaipomenit. Sau alege să prepari pentru toţi cei dragi o supă de spanac, aceasta având un rol esenţial în prevenirea anemiei.

Dacă doreşti să slăbeşti, apelează cu încredere la ciorba de varză. Consum-o în fiecare zi la prânz şi vei vedea cum se duc kilogramele în plus. Ciorba de găină de ţară este un remediu excelent pentru răceală, în timp ce cea de vită oferă un plus de fier în organism.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI