Ciorba care îți detoxifiază organismul. Ingredientul principal e ieftin și ”magic”

Ciorba care îți detoxifiază organismul. Ingredientul principal e ieftin și ”magic”
Ciorba de varză murată este preparatul care îți poate detoxifia organismul

Se spune că boala începe în stomac, iar moartea în colon, astfel că fără curățarea lui nu este posibilă vindecarea niciunei boli. Un colon curat presupune scăderea riscului apariției unor boli precum cancerul, reumatismul, atrofierea sistemului nervos și bolilor de inimă. Alimentația, așadar, este punctul de plecare înspre o viață fără vizite inopinate la medic. Un exemplu de aliment util în detoxifierea organismului este ciorba, dar nu cea de toate zilele, ci una a cărui ingredient principal este varza murată.

Detoxifiere: ciorba care te scapă de toxinele din corp

Consumul de alimente sărace în fibre, precum proteina animală și mâncarea procesată, plus alți factori de mediu, duce la acumularea de toxine în intestine. Detoxifierea organismului ar trebui să fie o prioritate pentru toate persoanele, drept pentru care se caută și soluții rapide și ieftine. Una dintre ele: ciorba cu varză murată. Se prepară rapid și ai nevoie doar de legume.

Ciorba de varza murată

Ingrediente

  • o varză murată
  • doi morcovi
  • două rădăcini de pătrunjel
  • o ţelină mică
  • o ceapă
  • un ardei iute
  • patru linguri de ulei
  • sare şi piper, după gust
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Pune varza la scurs și, dacă este prea sărată, desfă-o în foi și las-o peste noapte în apă rece. După ce s-a scurs, toac-o mărunt. Curăță morcovul, țelina și pătrunjelul, apoi trece-le prin răzătoare. Toacă mărunt și ceapa și roșiile.

Pune la călit uleiul într-o tigaie încinsă. Adaugă ceapa și legumele rase și lasă-le să se călească. După ce acestea s-au înmuiat, adaugă roșiile și lasă tigaia pe foc până când scade zeama.

Pune într-o oală mare patru litri de apă, iar când începe să dea în clocot adaugă legumele călite și varza tocată. Lasă totul să fiarbă la foc mic și, când sunt gata, asezonează cu sare și piper după bunul plac.

Ce este detoxifierea. Explicațiile medicului nutriționist

„În principiu, am putea spune că este vorba despre o sumă de procedee prin care putem acționa pentru a elimina substanțe din corp și care, odată pătrunse în organism, sunt cunoscute de trup sub forma unor toxine, care afectează și pot să conducă la apariția unor afecțiuni. Ele trebuie menținute la un nivel optim, prin proceduri sau alimentație, să grăbim eliminarea lor din corp”, Dr. Șerban Damian, nutriționist.

„Toxinele sunt cele care alterează structurile noastre interne. Ele pot fi cele pe care organismul le produce prin diversele procese metabolice. Unele fac parte din natura noastră și sunt normale pentru a fi acolo, dar trebuie și ele eliminate, și sunt și cele pe care le receptăm din mediul înconjurător”, a completat specialistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI