Cea mai bună ciorbă de perișoare. Rețeta e atât de simplă și e favorita lui Klaus Iohannis

Rețetă pentru ciorbă de perișoare

Vrei să știi care este secretul unei ciorbe de perișoare spectaculoase? Iată ce trebuie să faci pas cu pas și care este ingredientul secret! Rețeta este favorita președintelui României.

Rețetă pentru ciorbă de perișoare

Ciorba de perișoare actrită cu borș este una dintre cele mai bune, mai ales că are ingredientele preferate ale fiecăruia. Orice membru din familie va găsi ceva pe placul său în această ciorbă. Dacă nu vrei să fie atât de acră, nu-i adăuga înainte de ultimul clocot borș cât petru cantitatea de apă pe care ai folosit-o, ci stoarce o jumătate de lămâie cât să echilibreze gustul gras care vine de la perișoarele de carne. Majoritatea folosesc pentru ciorba aceasta carne de porc, alteori amestec din vită și porc sau chiar carne de pui. Se poate acri cu zeamă de lămâie așa cum am precizat mai sus, cu borș, oțet sau cu zeamp de varză. În anumite regiuni se folosesc și corcodușe pentru un gust răcoritor.

Rețetă pentru ciorbă de perișoare
Rețetă pentru ciorbă de perișoare

Pas cu pas

Mod de preparare
Pune apa la fiert, adaugă țelina tăiată în 3 bucăți mari, ardeiul kapia, o ceapă curățată întreagă, morcovi, păstrârnac, rădăcină de pătrunjel și câteva crenguțe de cimbru apoi lasă la fiet 40 de minute. În timpul acesta pregătește carnea pentru perișoare peste care pui: sare, piper, boia, cimbru, albușul de ou și amestecul de orez cu ceapă preparat în prealabil. Formează perișoarele și pune-le în apa în care au fiert legumele pe care le tai anterior în cuburi mici.

Ingrediente
250 de grame de carne tocată amestec (porc şi vită)
Un albuş
500 mililitri de borş
50 de grame de orez
250 mililitri de suc de roşii
Un ardei kapia
O legătură de cimbru uscat
O legătură de pătrunjel proaspăt
O jumătate de ţelină rădăcină (200 de grame)
Un păstârnac
O rădăcină de pătrunjel
3 morcovi
2 cepe albe
Sare, piper, boia dulce

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI