28 ian. 2023 | 16:37

Ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon. Codul de care foarte puţini români au habar

Diverse
Ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon. Codul de care foarte puţini români au habar
Codurile USSD  sunt pur și simplu coduri care sunt folosite pentru a debloca acțiuni ascunse

Nu este prima dată când vorbim de codurile secrete de pe telefoanele cu sistem de operare Android. Așa că, n-ar trebui să te surprindă faptul că azi îți spunem ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon, de altfel este codul de care foarte puţini români au habar.

Depanează-ți telefonul cu aceste coduri secrete ascunse pentru Android

Dacă dispozitivul tău Android se comportă ciudat sau pur și simplu vrei să pătrunzi adânc în sistem cu ajutorul unor coduri secrete interesante, această listă este pentru tine. Am încercat să alcătuim o nouă listă, actualizată, cu multe coduri secrete comune platformei Android.

Toată lumea care are un telefon smart știe că Android este cel mai popular sistem de operare mobil din lume în prezent. Și, dacă folosești un dispozitiv Android de ceva timp, este posibil să fii deja la curent cu codurile USSD.

Codurile USSD sunt pur și simplu coduri care sunt folosite pentru a debloca acțiuni ascunse în smartphone-ul tău. Serviciul de date suplimentare nestructurate (USSD) este un protocol de interfață cu utilizatorul pe care îl poți utiliza pentru a accesa funcțiile ascunse din smartphone-ul personal.

Pentru a rula orice cod de securitate Android, trebuie să îl introduci direct în dialer. Dacă este introdus corect, codul va returna automat un răspuns, sau s-ar putea să trebuiască să apeși Dial.  Codurile, am putea să le numim „uși ascunse”, care accesează mai multe informații de pe dispozitiv sau îndeplinesc anumite funcții. Tot ce va trebui să faci este introduci în dialer-ul telefonului pentru a le iniția.

Ceea ce mai trebuie să reții, este că multe dintre acestea pot fi specifice fiecărui producător, astfel încât este posibil să nu funcționeze cu toate dispozitivele și, ca întotdeauna, procedează cu atenție, de cel mai multe ori le poți utiliza, dar pe propriul risc.

Vezi și:  Secretul pe care îl găsești în telefonul tău. Ce se întâmplă dacă tastezi codul 2470

Vezi ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon

În multitudinea de coduri secrete USSD, există unul despre care, mai mult ca sigur, că sunt puțini cei care știu, nu mai vorbim de ceea ce face. Este vorba de codul secret *#9090#. Așa că, dacă nu știi ce face, îți explicăm noi, de fapt ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon.

Pentru a testa acest lucru, va trebui să deschizi telefonul, să te duci în Dial și să tastezi exact așa cum îl scriem aici, și anume *#9090#. Ceea ce face acest cod este să-ți deschidă un menu secret, denumit „Diagnostic configuration” (Configurație de diagnosticare), asta înseamnă că, tastând *#9090# pe dialerul telefonului Android, poți lansa ecranul de configurare a diagnosticului din meniul „Service Mode”.

Poți să te joci cu niște setări de sistem foarte complicate, care cu siguranță nu sunt destinate utilizatorilor obișnuiți. Nu te juca cu aceste setări decât dacă ești pe deplin conștient de consecințe. Există riscul să te trezești că îți strici telefonul și cu slabe șanse de a mai putea fi reparat.

Concluzie

Acum ai aflat ce se întâmplă dacă tastezi 9090 pe telefon, și în același timp, ai fost avertizat ce se poate întâmpla dacă te joci cu lucruri pe care nu le stăpânești. Recomandarea noastră este să îi lași pe cei în măsură, care se pricep, să îți repare sau configureze terminalul. În ziua de azi un telefon nou costă destul de mult, mai ales dacă vrei unul mai performant.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro