13 aug. 2022 | 09:07

Ce se întâmplă dacă tastezi codul #0* de pe telefonul tău. E trucul specialiştilor

Diverse
Ce se întâmplă dacă tastezi codul #0* de pe telefonul tău. E trucul specialiştilor
Ce poți face cu codul secret #0* de pe telefon. Trucuri despre care nu știai, ascunse chiar în dispozitivul tău electronic.

Îți aduci aminte de celebra scenă din „War Games” în care actorului Matthew Broderick i se explica totul despre așa numitele „back doors”? Acestea sunt, practic, căi secrete implementate de programatori în dispozitivele electronice. Nu e doar de domeniul filmelor, fiindcă astfel de lucruri sunt cât se poate de reale în viața noastră de zi cu zi. Cu ajutorul dispozitivului tău mobil poți să deblochezi funcții ascunse, despre care poate că nu ai auzit niciodată. Ce face codul secret #0* de pe telefon.

Ce sunt codurile secrete din telefon

Protocolul USSD al dispozitivului mobil pe care îl folosești îți poate permite să accesezi funcții ascunse. Despre majoritatea dintre ele, probabil că nu știai nici măcar că există. Totul se întâmplă direct din dialerul telefonului tău mobil. Există câteva trucuri și coduri secrete pe care ar trebui să le cunoști. Îți vor face viața mai ușoară. Sunt coduri secrete utile pe care nu mulți le cunosc.

De altfel, nu este o noutate că programatorii sunt fani ai implementării de căi secrete în dispozitivele electronice. Acestea pot fi, însă, accesate doar prin introducerea unui cod special. Totul are legătură cu protocolul USSD, adică cu datele de servicii suplimentare nestructurate, cunoscute sub denumirea de „coduri rapide”.

Acest protocol USSD a fost creat inițial pentru telefoanele GSM, însă poate fi întâlnit și pe dispozitivele CDMA. Canalele secundare permit, practic, utilizatorilor să comunice direct cu computerele furnizorului de servicii și/sau să acceseze funcțiile back-end din dispozitivul lor.

Ele sunt accesate prin introducerea lor în dialerul telefonului. Dialerul este ecranul pe care îl utilizați pentru a introduce un număr de telefon la care vreți să apelați. Codurile secrete încep și se termină, de regulă, cu tastele * sau #. Între aceste simboluri, există o secvență de numere care nu poate fi accesată în mod accidental aproape niciodată, potrivit analizelor.

Ce face codul secret #0* de pe telefon

Codurile secrete din telefon nu sunt deloc practice. Cei mai mulți utilizatori de dispozitive electronice ar trebui să știe foarte detaliat cum funcționează codurile scrise de programatori pentru a le descifra.

Totuși, poate fi distractiv să te joci, din când în când, cu astfel de funcții. S-ar putea să ai parte de surprize când vezi ce ascunde un telefon atunci când tastezi anumite simboluri. Este și cazul secvenței #0*, pe scurt. În realitate, acest cod arată în felul următor: *#*#0*#*#*.

Așa cum am explicat anterior, se poate observa ușor că secvența numerică 0 în acest caz are alăturate mai multe simboluri repetate, # sau *. Este crucial ca atunci când intri în dialerul telefonului tău, adică pe ecranul pe care îl accesezi atunci când vrei să apelezi pe cineva, să tastezi fix aceste simboluri, în ordinea în care sunt date. Cu ajutorul codului secret *#*#0*#*#* poți să testezi display-ul telefonului tău mobil, potrivit PCMag.com.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Codul Rutier 2024. Amenzi mari pentru șoferii care încalcă această regulă
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă, dar și la TV
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro