05 sept. 2022 | 21:23

Ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie. Detaliul care îţi asigură o producţie bogată de struguri

Utile
Ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie. Detaliul care îţi asigură o producţie bogată de struguri
Cei care se ocupă cu cultivarea strugurilor știu ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie.

Cei care se ocupă cu cultivarea strugurilor știu ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie. Dar, dacă ești începător în acest domeniu, avem pentru tine sfaturi de la specialiști. Acest aspect poate fi detaliul care îţi asigură o producţie bogată de struguri. Așa că hai să vedem ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie.

Sezonul de tăiere al viței de vie

Cei care se ocupă zilnic cu creșterea viței de vie știu că principalul sezon de tăiere pentru vița de vie este la începutul iernii. Dar aceasta are nevoie de tăiere și întreținere regulată pe tot parcursul sezonului de creștere pentru a o menține controlabilă și productivă.

Cele două sisteme principale de tăiere sunt sistemul Guyot și sistemul cu tijă și pinteni, denumit cordon. Principala perioadă de tăiere este la începutul iernii, sfârșitul lunii noiembrie sau decembrie.

Dacă se taie mai târziu, vița de vie poate sângera seva, slăbind planta. Îngrădirea și ciupirea lăstarilor noi, precum și rărirea fructelor, se efectuează primăvara și vara.

Așa cum spuneam, există două sisteme d tăiere a viței de vie, după cum urmează:

  • Sistemul Guyot: Această formă de formare are fie unul, fie două brațe de rod care cresc din tulpina principală. Se utilizează pentru vița de vie cultivată în aer liber, fie că este vorba de viță de vie de desert sau de vin.
  • Sistemul cu tijă și pinten (cordon): Acest sistem este utilizat de obicei pentru vița de vie de interior, în sere sau în sere, precum și pentru cultivarea strugurilor lipiți de pereți.

Ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie

Odată cu venirea lunii septembrie anumite soiuri de struguri sunt la momentul cel mai propice de a fi culeși. Așadar, în septembrie, în funcție de soiuri, strugurii de masă și cei de vin se vor culege.

În cazul în care aveții cele două soiuri, roșii și albi, primii vor fi culeși cei roși, urmând apoi și cei albi. Dacă vorbim de soiurle aromate pentru vin, acestea se culeg cu cel puțin 10 zile, după ce îi culegem pe cei roșii.

Cât despre luna octombrie, acum este momentul în care se face arătura de toamnă, când se aplică îngrășămintele organice. Este vorba de acele îngrășăminte cu sare fosfatică și superfosfat.

Tot în octombrie fermierii vor desprinde coardele de pe araci și de pe cepii  de siguranță. Cepii de siguranță se găsesc pe butucii pe forme înalte și semiînalte.

Acum că știți ce se face la viţa de vie în septembrie şi octombrie, ar fi cazul să vă apucați de treabă. Nu de alta, dar acest proces poate fi detaliul care îţi asigură o producţie bogată de struguri.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locuri de muncă bine plătite, dar neocupate. De ce nu se înghesuie românii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Regulile pentru proprietarii de apartamente se schimbă complet. Legea va fi total obligatorie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se dau VOUCHERE de 500 de LEI! Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro