În general, românii sunt mari amatori de fripturi, în special cele de miel sau porc. Cele mai multe gospodine preferă să o gătească la cuptor, dar de cele mai multe ori nu știu cu exactitate timpul ideal pentru ca friptura să iasă suculentă la final. Așa se va desprinde singură de pe os și va avea o aromă deosebită!
Pentru ca o friptură să iasă suculentă și delicioasă, timpul de preparare la cuptor contează foarte mult. Carnea de miel trebuie gătită lent, ca să iasă fragedă și să se desprindă de pe os. Gătirea cărnii de miel poate constitui o provocare pentru multe gospodine, dar dacă cunosc exact temperatura și timpul potrivit pentru gătirea ei, atunci totul e perfect.
De reținut că pulpa și coastele de miel sunt cele mai fragede bucăți și sunt grozave pentru o friptură gustoasă. Coastele de miel au nevoie de mai puțin timp de gătire decât pulpa. Acestea se prăjesc înainte într-o tigaie pentru a se rumeni bine, iar mai apoi se dau la cuptor pentru 10-25 de minute la 220°C. În ceea ce privește pulpa de miel, are nevoie să stea 20-30 minute la 180°C.
În plus, pentru ca friptura de miel să iasă delicioasă și aromată, carnea trebuie să stea la marinat peste noapte. Puteți folosi lămâie, usturoi și rozmarin, boia de ardei, chimen, coriandru, tarhon, cimbru, mărar, usturoi, chiar și puțin coniac sau vin roșu sec. Aceste combinații sunt excelent pentru a marina friptura de miel!
Este important să alegi carne care este fragedă, de culoare roșie închisă și fără urme de sânge. Este recomandat să cumperi miel de la un producător de încredere sau de la magazin de specialitate. Scoate carnea de miel din frigider cu aproximativ 15 minute înainte de a o găti. Taie excesul de grăsime și pune-o într-un vas apropiat de dimensiunea cărnii pe care intenționezi să o gătești.
Vezi și: Regula de aur pentru o friptură de porc suculentă și fragedă. Toți bucătarii de top o respectă