Ce salariu are un curier pe lună. Venitul este foarte bun pentru România

Ce salariu are un curier pe lună. Venitul este foarte bun pentru România
Ce salarii are un curier pe luna

Curierii s-au numărat printre cei mai solicitați angajați în 2021, iar această tendință se menține. Câștigurile de până la 6 mii de lei pe lună îi atrag pe mulți tineri, care se împart între școală și jobul-part time.

Ce salariu are un curier pe lună

Alți curieri livrează cu normă întreagă mâncare și alte produse pe care le comandă clienții. Aceștia pot ajunge să parcurgă peste o sută de kilometri pe zi, indiferent de vreme, pe biciclete, trotinete sau scutere.

De altfel, cererea pentru curieri este mare in Romania.

 „În perioada actuală vedem în continuare trendul de creștere, nu s-a plafonat odată cu ridicarea unor restricții, iar în zona asta de livratori cererea este foarte mare pentru că omul de rând și consumatorul s-au obișnuit cu simplitatea de a comanda de acasă. Plătim un livrator cu în jur de 25 lei pe oră”, a spus Răzvan Acsente – Growth and Strategy Director, platforma livrare mâncare.

Câți curieri are o platformă online de livrare

Numai pe două dintre cele mai mari portaluri de joburi, se găsesc în acest moment 3.200 astfel de poziții deschise în toată țară.

 „În ultimul an, rolurile pentru livratori de mâncare au început să fie din ce în ce mai afișate în platforma noastră, asta datorită faptului că ft mulți au început să lucreze de acasă,ceea ce înseamnă că prânzul la birou a fost înlocuit cu mâncarea comandată în online. Salariile pornesc de la 2000-2500 de lei”, a spus Roxana Drăghici, director de vânzari, platformă de joburi, potrivit stirileprotv.ro.

De menționat este că o platforma online de livrare de mâncare din România ajunge să aibă peste 10.000 de curieri.

Top companii de curierat

În ce privește topul companiile de curierat, mai mare companie din curierat este Fan Courier, care a fost fondată în anul 1998 de Felix Pătrăşcanu, Adrian Mihai şi Neculai Mihai. Compania a ajuns în 2019 la afaceri de 791 milioane lei după un avans de 15% faţă de anul 2018. Fan Courier este totodată şi cel mai mare angajator, cu o forţă de muncă de 2.738 de salariaţi în 2019. Pentru anul 2020 Fan Courier estima că se atinge pragul de 1 miliard lei afaceri.

Apoi, cea de-a doua companie din topul celor mai mari companii din industria de curierat este Urgent Cargus. În 2019, compania a avut afaceri de 453 milioane lei. Compania aceasta a avut în anul 2019 circa 1.118 de salariaţi. Pe locul este firma TNT Romania, cu afaceri de 350 milioane lei în 2019 şi un număr de peste 480 de angajaţi în 2019. De menționat este că pandemia a crescut semnificativ cererea pentru serviciile de curierat.