Se schimbă procesul de angajare la majoritatea companiilor, care anunță că va face angajări online. Jumătate dintre firme caută oameni care să lucreze de acasă.
Într-un studiu realizat de Valoria, 58% dintre companii spun că vor să angajeze mai mulți oameni, iar 40% au de gând să crească numărul de locuri de muncă remote, de la distanță.
„În ultimul an, recrutarea a trecut de la incertitudine şi stagnare la inovare şi creştere neaşteptată. În 2021, trendul de creştere continuă şi aduce cu el nevoia de a ţine pasul cu o nouă lume a muncii.
Rezultatele studiului arată că 90% dintre companii îşi vor creşte sau menţine procesele de recrutare online, confruntându-se în acelaşi timp cu provocarea de a crea o experienţă mai bună pentru candidaţi. În acest context, recrutarea capătă un nou rol:
acela de liant între planurile ambiţioase ale organizaţiilor şi nevoile specifice ale candidaţilor. Iar pentru a-l îndeplini, nu a fost niciodată mai important decât acum să ţină pasul cu tehnologia şi cu noile metode de lucru”, spune Cătălina Dobre, co-fondatoare a aplicaţiei Mingle, co-autoare a studiului.
55% dintre companii au ca prioritate crearea unor experienţe de recrutare mai bune candidaţilor, în timp ce 48% mizează pe employer branding, iar 45% pe folosirea platformelor de social media în recrutare.
45% dintre companii spun că se luptă cu lipsa candidaţilor calificaţi. 44% se confruntă cu atragerea unui număr suficient de aplicaţii.
Atunci când vine vorba de alegerea candidaţilor potriviţi, angajatorii îi caută pe cei care se pot adapta cu uşurinţă unui mediu de lucru aflat în continuă schimbare.
”Acum un an, companii, echipe şi întregi procese de business au fost nevoite să renunţe la vechile moduri de lucru şi să-şi găsească o nouă formă în mediul online.
Tot ce fusese valabil până nu de mult a fost pus sub semnul întrebării şi redefinit. Instrumente noi au fost folosite. Procese întregi au fost regândite. Alegerea viitorilor angajaţi a devenit o cu totul altă activitate, derulată şi ea la distanţă.
În 2021, aceste schimbări au devenit noul mod de lucru. Echipele de azi sunt mai bine pregătite şi echipate să acomodeze un regim de muncă. hibrid, iar asta se vede în planurile lor: mai mult de jumătate din companii plănuiesc să continue ce au început în 2020 şi să crească numărul de roluri şi candidaţi remote”, spune Elena Badea, Managing Director al companiei de consultanţă Valoria, co-autoare a studiului.