Ce Salarii sunt la Carrefour – cât se câștigă de la lucrător la șef de raion și magazin

Ce Salarii sunt la Carrefour – cât se câștigă de la lucrător la șef de raion și magazin
Ce salarii sunt la Carrefour

Carrefour este o companie multinațională ce provine din Franța. Este unul dintre cei mai mari retaileri din lume. Grupul francez are deschise peste 15.000 de magazine la nivel internațional și aproximativ 2.000 de hipermarketuri. Carrefour este un retailer foarte important în România cu o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de euro. Grupul Carrefour este o compania ce s-a dezvoltat de-a lungul timpului în mai multe țări precum: Spania, Italia, Franța, Belgia, România, Polonia, Brazilia, Argentina și Taiwan.

Un lucru interesant despre companie este faptul că, tradus în română, Carrefour înseamnă „intersecție”. Când s-au deschis primele magazine, erau situate lângă intersecții, de aici provine și numele.

Carrefour în România

Primul magazin Carrefour a fost deschis în România în 2001. Hipermarketul a fost inaugurat în zona Militari pe Autostrada A1. Proiectul a fost dezvoltat de către EMCT, proprietarul Sun Plaza. De asemenea, în 2007 a preluat lanțul de supermarketuri Artima, pentru suma de 55 milioane de euro. În acest fel, grupul francez și-a marcat intrarea pe segmentul de supermarketuri. Rețeaua Artima deținea un număr de 21 de magazine, majoritatea situate în vestul țării. După ce au fost preluate de francezi, magazinele Artima au fost denumite Carrefour Express. După 3 ani, în 2010, au fost redenumite Carrefour Market.

De asemenea, grupul francez a mai preluat și supermarketul Billa în 2017 pentru suma de 97 milioane de euro. După preluare, unele magazine Billa au fost redenumite Carrefour Market, altele Supeco sau Carrefour Express. Pentru a atrage cât mai mulți clienți, grupul francez își prezintă produsele cu ajutorul mai multor metode. Printre acestea se enumeră reviste și pliante cu anumite promoții. Dar, poate cea mai bună metodă, sunt cataloagele oferite în mediul online.

Carrefour – cifră de afaceri

În trimestrul patru al anului trecut, Carrefour a realizat o cifră de afaceri de 22 miliarde de euro. Numerele sunt în creștere cu 3,1% față de trimestrul precedent , după un avans de 2,3% în trimestrul al treilea. Vânzările au crescut la nivel internațional, de asemenea. În Brazilia au crescut cu 7,6%. Din păcate, în Franța au scăzut cu 0,9% din cauza unei contracții de 3,4% a vânzărilor hipermarketurilor. În țara noastră, există 303 magazine Carrefour. Dintre acestea, 32 sunt hipermarketuri, 218 supermarketuri, 42 sunt magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un singur magazin de comerț online.

Salarii la Carrefour

Informațiile următoare sunt valabile de la sfârșitul anului 2018 deoarece alte informații referitoare la salarizarea din momentul actual nu sunt publice.

  • un casier full time cu experiență de 2 ani, are un salariu de 1.200 de lei, plus tichete de masă în valoare de 210 lei
  • un coordonator de întreținere cu 5 ani experiență, are un salariu de 1.600 de lei și tichete de masă în valoare de 210 lei
  • un asistent de vânzări, full time, cu o experiență de 2 ani, are un salariu de 1.400 de lei, tichete de masă în valoare de 210 lei și 100 de lei comision din vânzări
  • un manager de raion are un salariu de 2.000 de lei și tichete în valoare de 300 de lei lunar
  • un lucrător comercial, full time, are un salariu de 1.350 de lei și tichete de masă în valoare de 200 de lei
  • un operator relații clienți, full time, are un salariu de 1.400 de lei. La această sumă se adaugă și 30 de lei bonus și tichete în valoare de 190 de lei
  • un casier, full time, are un salariu de 1.150 de lei și tichete în valoare de 220 de lei.

În momentul de față, sumele pot diferi.