Alertă europeană: Mini Cheesburgers cu oxid de etilenă peste limită vândut la Carrefour. ANSVSA avertizează că vă pun în pericol sănătatea.
Persoanele care au cumpărat Mini Cheesburgers din rețeaua Carrefour sunt anunțate să nu consume aceste produse, ci să le returneze sau distrugă, conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). În componența acestora s-a detectat prezența peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informează instituția. A fost transmisă o alertă europeană în acest sens.
„Vă informăm că societatea BRETZEL BURGARD, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Datele de identificare ale produsului sunt: Denumire produs: MINI CHEESBURGERS 155G CARREFOUR Cod EAN: 3560070953837 Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021”, transmite ANSVSA.
Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă către consumatori și care este publicată din 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA, care este activă până la data de 23 noiembrie 2020.
„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, precizează ANSVSA.
Denumit de asemenea și oxid de etenă sau oxiran, oxidul de etilenă este un compus organic, un gaz inflamabil incolor la temperatura camerei, cu un miros ușor dulce.
Oxidul de etilenă a fost descoperit în anul 1859 de către chimistul francez Charles Adolphe Wurtz. El l-a preparat prin tratarea 2-cloroetanolului cu hidroxid de potasiu.