Este un preparat special, ce nu este chiar pe placul tuturor, însă rămâne unul dintre cele mai populare feluri de mâncare de la noi din țară. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă gustul perfect. Pentru cele mai bune rezultate, acesta este ingredientul ce nu trebuie să îi lipsească.
Ciorba de burtă este considerată o delicatesă, un preparat aparte, dar care nu este tocmai pe gustul oricui. În timp ce unii o savurează, considerând-o un răsfăț pentru papilele gustative, alții o evită. Mulți cred că este și destul de dificil de preparat, motiv pentru care este comandată des la restaurante și făcută mai rar acasă.
Există însă un secret folosit de marii bucătari ce garantează obținerea unui rezultat ca la carte: o aromă bogată și textură cremoasă.
În primul rând, este foarte important să folosim mereu burtă de vită proaspătă și să o evităm pe cea prefiartă sau congelată din comerț. Diferența de gust va fi imposibil de trecut cu vederea.
Apoi, pentru a-i elimina mirosul neplăcut, specific, burta se ține câteva minute într-o soluție de apă cu oțet.
Un rol important îl joacă smântâna. Aceasta trebuie să fie proaspătă și cât mai grasă. Cantitatea este esențială pentru a obține o textură ca la carte. În general, la un kilogram de burtă se pun în jur de 300 de grame de smântână.
Te întrebi ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă gustul perfect? Ingredientul ce nu trebuie să lipsească niciodată din acest preparat îl reprezintă oasele de vită. Alege un rasol de bună calitate, va da preparatului o aromă senzațională.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret pe care îl adaugă în ciorba de burtă bucătarii din marile restaurante. De asta le iese mereu gustoasă
Ciorba de burtă s-a poziționat pe podiumul unui top inedit realizat de Taste Atlas, ce dezvăluie care sunt cele mai consumate ciorbe din România.
Prima poziție a fost ocupată de cea de fasole, cea de burtă a ieșit pe locul al doilea. Podiumul a fost completat de ciorba de perișoare.
„Este o ciorbă cremoasă, acră, cu aromă de usturoi. Deși este considerată o delicatesă ce nu este pe gustul oricui, este un fel de mâncare surprinzător de simplu”, se precizează pe site, despre preparatul de pe locul al doilea.
Te-ar putea interesa și: Ciorba românească pe care francezii se bat. E rețeta celebrului Dorel Vișan și nu e scumpă deloc: „Nu e ușor de făcut!” EXCLUSIV