Românii sunt mari iubitori de supe și ciorbe. Din cele mai multe bucătării, astfel de preparate nu lipsesc în nicio zi a săptămânii. Tu știi care este ingredientul secret pe care îl adaugă în ciorba de burtă bucătarii, pentru a avea un gust delicios? Iată secretele pe care trebuie să le cunoști pentru a obține un rezultat mulțumitor!
Ciorba de burtă se numără printre mâncărurile preferate ale românilor. Mulți o preferă dreasă cu multă smântână și picantă. Bineînțeles, gusturile nu se discută. Fiecare gospodină condimentează și asezonează mâncarea în funcție de propriile preferințe sau de ale membrilor familiei sale.
Există, totuși, câteva secrete pe care trebuie să le cunoști și să le pui în aplicare, dacă dorești să obții un rezultat savuros. Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este că legumele trebuie fierte împreună cu burta, ciocănele şi picioarele de vacă. Chiar dacă, în primă fază, cele din urmă se fierb separat, nu trebuie să le îndepărtezi din oală când introduci legumele. Procedând astfel, mâncarea va avea o aromă mai densă și mai intensă.
Există un ingredient secret care schimbă tot gustul ciorbei, anume usturoiul. Potrivit celor mai experimentați bucătari, usturoiul trebuie pus la fiert în oală, alături de burtă și legume, cu tot cu coajă. Bineînțeles, se spală foarte bine înainte. La final, vei observa că preparatul va avea un gust aparte.
Nu uita, însă, să înlături spuma de la suprafața oalei cu mâncare ori de câte ori este nevoie. În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă clasică de ciorbă de gustă. Vezi mai jos cum să procedezi pentru a obține o mâncare gustoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ciorba de burtă se poate servi simplă. Unele gospodine o asezonează cu pătrunjel verde sau chiar cu fâșii de gogoșari în oțet, ca pe vremea bunicelor noastre. Oricum alegi să o servești, cu siguranță toată lumea se va ridica mulțumită de la masă!