16 aug. 2023 | 15:44

Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret le dă şi un gust special, doar aşa le vei prepara de acum

Sfaturi Culinare
Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret le dă şi un gust special, doar aşa le vei prepara de acum
Playtech Chef îți recomandă cele mai bune chifteluțe

Astăzi vă facem cunoștință cu Playtech Chef, care îți va spune un secret, și anume ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Este vorba de ingredientul secret care le dă şi un gust special. Citește mai deaprte și vezi ce secret are ”Playtech Chef”.

Playtech Chef îți dezvăluie ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase

După cum bine se știe, acesta este unul din cele mai simple și rapide preparate, fie că le faci doar prăjite, fie că le adaugi într-un sos delicios de bulion, vorbind aici de un alt preparat delicios, chiftețulețele marinate.

Vezi și:Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

Dar, indiferent cum le-ai pregăti, spune Playtech Chef, tot la carnea tocată și ingredientele din ea se rezumă totul.

Și cum toate gospodinele își doresc un preparat de să te lingi pe degete, Playtech Chef îți dezvăluie, în cele ce urmează, ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase.

”Când mi se face poftă de chiftele, mă gândesc la o chiftea foarte specifică. Să fie complet fragede până la capăt, fără nici măcar o urmă de duritate.

Sunt suficient de mari pentru a necesita o furculiță, dar suficient de modeste pentru a justifica mai multe în farfurie.

Poate niște ceapă și ierburi proaspete amestecate. Nimic pretențios. Absolut de modă veche. Dar, pentru a avea cele mai bune chifteluțe pufoase și cu un gust special, va trebui să folosești pesmetul.”, spune Playtech Chef.

Pesmetul este ingredientul secret ce dă şi un gust special

Aceasta este rețeta de chifteluţe pentru a ieşi pufoase și un gust special. De fapt, este mai mult decât o rețetă.

Playtech Chef vă însoțește în fiecare etapă, de la amestecarea cărnii, la modelarea chifteluțelor și până la gătirea lor la perfecțiune. Acum știi ce vei mânca diseară la cină.

Vezi și: Din ce este făcut pesmetul. Persoanele care nu trebuie să îl consume

Așadar, să trecem la treabă, și pentru început, poți folosi orice carne tocată sau amestec de carne tocată dorești. Recomandarea Chef-ului nostru este un amestec de carne tocată de vită și porc.

De asemenea, chifteluțele se pot face doar cu carne tocată de vită sau doar carne de porc. Mielul măcinat, curcanul, puiul, vițelul sau bivolul sunt, de asemenea, utilizate.

”Ține cont de faptul că, cu cât folosești carne mai grasă, cu atât mai fragede sunt chiftelele, și viceversa dacă folosiți carne mai slabă.

Dacă dorești să faci chiftele cu carne de curcan, pui sau carne tocată slabă, sau un amestec din acestea, urmărește gătitul cu mai multă atenție.

Acestea nu au grăsime, se pot fierbe prea mult și pot deveni tari mult mai repede.”, mai spune Playtech Chef.

Cum să folosești pesmetul și un liant de lapte

Un truc pentru a te asigura că chiftelele sunt complet fragede după ce sunt gătite este să folosești un liant.

Aici, înmuiem pesmetul proaspăt sau uscat în puțin lapte până când pâinea devine moale, apoi amestecăm asta direct în carne.

Acest liant ajută la adăugarea de umiditate la chiftele și, de asemenea, împiedică proteinele din carne să se micșoreze și să devină dure. Mai trebuie spus că ouăle contribuie și ele la frăgezime, așa că nu le sării.

Dacă nu ai pesmet la îndemână, poți folosi liantul făcut, o felie de pâine ruptă sau chiar biscuiți salini fărâmițați. Puțin iaurt sau lapte bătut subțiat cu apă este, de asemenea, un înlocuitor la îndemână pentru lapte.

Playtech Chef  îți atrage atenția să nu mesteci prea mult carnea

Un alt truc pentru a obține chifteluțe fragede este să nu prelucrați prea mult carnea, atrage atenția Playtech Chef, amestecă carnea cu liantul și celelalte ingrediente doar până când sunt combinate.

Vezi și: Din ce sunt făcute celebrele chiftele de la Ikea. Ingredientele secrete au fost dezvăluite

Recomandarea este să-ți folosești mâinile pentru acest pas, deoarece poți simți cu adevărat când lucrurile sunt amestecate, este mai puțin probabil să munciți prea mult carnea.

Mare atenție la prăjirea vs. fierberea chifteluțelor

Nu în ultimul rând, ar trebui să vorbim despre cum se gătesc chifteluțele”, ne mai a trage atenția Playtech Chef

Chef-ul nostru spune că, în acest moment ai două opțiuni. Fie să le prăjești sau să le fierbi la foc mic într-un sos.

Prăjirea chifteluțelor, cea mai bună variantă!

Prăjirea este cea mai bună opțiune dacă intenționezi să servești chiftelele în altceva decât un sos sau dacă intenționezi să le congelezi pentru mai târziu.

De asemenea, prăjirea oferă chiftelelor un pic mai multă aromă, deoarece exteriorul se usucă la căldura cuptorului.

Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret le dă şi un gust special, doar aşa le vei prepara de acum

Rețeta lui Playtech Chef de chifteluţe pufoase şi un gust special

Poți prăji chiftelele sub grătar pentru o rumenire maximă și un efect de margine crocantă, sau le poți găti mai ușor prin prăjire în cuptorul încins.

Chifteluțele fierte la foc mic

Dacă intenționezi să servești chiftelele cu un sos, poți, de asemenea, să gătești chiftelele chiar împreună cu sosul.

Nu numai că această fierbere blândă face unele dintre cele mai fragede și mai gustoase chiftele pe care le-ai mâncat vreodată, dar sosul devine și mai bogat și mai savuros în acest proces.

Rețeta lui Playtech Chef de chifteluţe pufoase şi un gust special

Acum am ajuns la partea care vă interesează, iar acum vă oferim rețeta lui Playtech Chef de chifteluţe pufoase şi un gust special, ingredientele, inclusiv pesmetul, ingredientul secret ce dă şi un gust special, și modul de preparare.

Ingredientele necesare:

  • 1/2 cană de pesmet fin și uscat
  • 1/2 cană de lapte
  • 1 ou mare
  • 1/2 cană de parmezan ras
  • 1/4 cană de frunze de pătrunjel proaspăt tocat fin
  • 2 lingurițe de sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 450 grame de carne tocată, cum ar fi carne de vită, porc, curcan, pui sau vițel, sau un amestec
  • 1/2 ceașcă de ceapă tocată mărunt (sau rasă pe găurile mari ale unei răzătoare de cutie)
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt

Chiftețulele și modul de preparare

Se combină laptele și pesmetul. Puneți pesmetul într-un castron mic, turnați laptele și amestecați pentru a combina.

Dați deoparte în timp ce pregătiți restul amestecului de chifteluțe. Pesmetul va absorbi laptele și se va înmuia.

Vezi și: Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând

Bateți oul, sarea, piperul, parmezanul și pătrunjelul. Bateți oul într-un castron mare până se sparge. Adăugați parmezanul, pătrunjelul, sarea și o cantitate generoasă de piper negru și bateți pentru a le combina.

Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret le dă şi un gust special, doar aşa le vei prepara de acum

Chiftețulele și modul de preparare

Adăugați carnea tocată. Adăugați carnea în amestecul de ouă. Folosiți mâinile pentru a amesteca bine amestecul de ouă în carnea tocată.

Adăugați ceapa și pesmetul înmuiat. Adăugați ceapa, usturoiul și pesmetul înmuiat. Amestecați-le bine în carne cu ajutorul degetelor.

Încercați să nu lucrați prea mult carnea, ciupiți carnea între degete mai degrabă decât să o frământați.

Vezi și: Ce conțin chiftelele Apetit de la Mega Image, de fapt. La ce să fii atent când citești eticheta

Formați chiftele din carne. Pregătiți o foaie de copt cu margini. Ciupiți o bucată din amestecul de carne și rostogoliți-o ușor între mâini pentru a forma chiftele.

Continuați să formați până când toată carnea este folosită, așezând chiftelele pe foaia de copt astfel încât să nu se atingă.

Chifteluțe prăjite la cuptor sau la grătar

Prăjiți chifteluțele pe o tavă de copt cu margini, timp de 20-25 de minute, sau prăjiți-le la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Urmăriți atent dacă faceți chifteluțe din carne slabă. Chifteluțele sunt gata atunci când sunt bine fierte, părțile exterioare sunt rumenite și înregistrează 73 de grade la mijloc pe un termometru cu citire instantanee. Se servesc imediat.

Gătiți chifteluțe direct în sos

Aduceți un sos marinara sau un alt sos pentru paste la fierbere și adăugați atâtea chiftele câte chiftele încap confortabil în tigaie.

Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 30 până la 35 de minute. Aceste chifteluțe sunt gata când sunt bine fierte și înregistrează 73 de grade la mijloc pe un termometru cu citire instantanee. Se servesc imediat.

Playtech Chef vă urează poftă bună!

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
Digisport.ro
FOTO Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Adevarul
Superbacteriile care fac șah-mat sistemul medical. Omenirea este tot mai vulnerabilă în fața microorganismelor
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
S-a decis plata. Banii se transferă direct în cont din 27 iunie. Cine sunt românii norocoși
Capital.ro
Românii vor putea să-și calculeze singuri pensiile. Şeful Casei de Pensii: "Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro