Este de culoare maro deschis și are o textură foarte fină. Gospodinele îl folosesc deseori la prepararea a diverse feluri de mâncare, în bucătărie. Puține românce știu din ce este făcut. Află în rândurile de mai jos ce persoane nu ar trebui să consume deloc pesmet. Te numeri și tu printre ele?
Pesmetul este unul dintre produsele de bază din bucătăriile româncelor cărora le place să gătească. Are culoare maro deschis și o textură fină, nisipoasă. Este des folosit la prepararea deserturilor în această perioadă a anului, cum ar fi găluștele cu prune.
În ciuda faptului că este folosit des în bucătărie, inclusiv la prepararea șnițelelor sau a cotletelor, puține românce știu din ce este făcut pesmetul pe care îl achiziționează de la magazin. Acest produs este obținut din pâine uscată. Tehnic vorbind, resturile de pâine sunt măcinate, rezultând un pesmet foarte fin.
Dacă pesmetul este făcut din pâine proaspătă, textura va fi una sfărâmicioasă. În general însă, acest produs se face din pâine uscată sau prăjită și este folosit atât la gătitul mâncărurilor, cât și a deserturilor.
O cană de 100 grame de pesmet prezintă următoarea valoare nutrițională:
Acum, fiindcă știi din ce este făcut pesmetul și care este valoarea sa nutrițională, poți alege cum să îl consumi, cum să îl încorporezi în rețete și cât de des să îl servești la masă. Playtech Știri îți prezintă în continuare câteva beneficii ale acestui produs.
Pesmetul, în special cel din pâine integrală, este bogat în fibre. Consumul acestuia ajută astfel la menținerea sistemului digestiv sănătos. Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge și al colesterolului, reducând nevoia de a consuma alimente în mod frecvent.
Cele mai multe pâini sunt sărace în zahăr. Pesmetul susține, astfel, o dantură sănătoasă, spun specialiștii. Pentru că pâinea este bogată în vitamine și minerale, inclusiv în tiamină și niacină, pesmetul ajută, printre altele, la menținerea pielii sănătoase.
Nu în ultimul rând, pesmetul prezintă și acid folic, esențial în timpul sarcinii, fiindcă ajută la prevenirea defectelor de tub neural, cum ar fi spina bifida, o afecțiune care reprezintă un defect din naștere, în care măduva spinării nou-născutului nu se dezvoltă în mod corespunzător.
Trebuie precizat că persoanelor care au intoleranță la gluten, acest produs nu le este recomandat.