31 iul. 2023 | 16:21

Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând

Sfaturi Culinare
Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând
Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești

Atunci când prepari chiftele – fie că este vorba de carne de vită, de curcan sau de altă carne – este esențial să obții un echilibru textural corect. Vrei ca acestea să fie suficient de ferme pentru a nu se desface în tigaie, păstrând în același timp o textură fragedă și suculentă. Haide să vedem, așadar, de ce trucuri trebuie să ții cont pentru ca ele să se mențină pufoase și în zilele următoare.

Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești

Cui nu îi plac chiftele moi și pufoase? Dar știi ce trebuie să faci pentru ca ele să rămână la fel și în zilele următoare? În rândurile de mai jos îți vom dezvălui câteva dintre trucurile gospodinelor iscusite pentru o rețetă de succes!

Chifteluțele pregătite acasă sunt extrem de gustoase și pot fi servite atât ca aperitiv, cât și ca un fel principal, împreună cu o delicioasă garnitură. Iar când vine vorba de prepararea lor, acestea se fac foarte rapid. Dar problema este că de cele mai multe ori, după ce se răcesc, se întăresc și nu mai sunt la fel de bune.

Citește și: Ingredientul banal care se pune în carnea pentru chiftele. Aşa ies crocante la exterior şi pufoase la interior

Trucul secret de care să ții cont

Nu există o rețetă clasică pentru a face acest preparat, dar sunt câteva secrete care funcționează de fiecare dată. Ei bine, pentru a rămâne calde și moi, nu trebuie să faci mare lucru. Așadar, după ce le-ai terminat de prăjit, cel mai bine este să le păstrezi pe bain-marie, acoperite.

Astfel, nu se va mai întâmpla să mănânci niște chifteluțe îmbibate cu ulei și nici nu vor deveni uscate, indiferent de când le vei mânca.

Și încă un sfat de la gospodine! Nu pune niciodată praf de copt sau bicarbonat în compoziția lor, pentru că vor deveni cauciucate și cu siguranță nu vor mai fi la fel de gustoase.

De asemenea, ține cont și de faptul că tipul de carne pe care îl alegi ar trebui să conțină și puțină grăsime, pentru că altfel chifteluțele vor ieși prea fade. Pulpa de porc este varianta ideală.

Citește și: Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

Spor în bucătărie și poftă bună!

Parteneri
O mare actriță s-a stins din viață. O boală cruntă a răpus-o
Redactia.ro
Serialul lansat recent care te va ține lipit de ecran. Este bazat pe un celebru roman, iar finalul e complet neașteptat
Click.ro
„Te pui jos şi te rogi, până cade obuzul”. Povestea românului care a luptat în prima linie a frontului din Ucraina mai bine de un an
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Ignatul porcului, obiceiuri, tradiții și superstiții din moşi strămoşi. Ce nu avem voie să facem
EVZ.ro
Cum va fi vremea în noaptea dintre ani și în primele săptămâni ale lunii ianuarie 2025. Meteorologii au actualizat prognoza meteo
Spynews
Călin Georgescu a anunțat în direct. Nu mai cale de întoarcere: Mă delimitez de toți!
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
PENSIILE vin cu ÎNTÂRZIERE in 2025! POȘTA ROMÂNĂ a CONFIRMAT!
Mediaflux
Cine este adolescenta de 15 ani, care a ucis un elev și o profesoară într-o școală. Ce alte planuri periculoase avea
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro