Ce s-a întâmplat tocmai în Franța, la 1 an de la moartea lui Bogdan Stanoevici. Detalii EXCLUSIVE

Ce s-a întâmplat tocmai în Franța, la 1 an de la moartea lui Bogdan Stanoevici. Detalii EXCLUSIVE
A trecut 1 an de la moartea actorului

Inima actorului Bogdan Stanoevici a încetat să mai bată pe 12 ianuarie 2021, în urma unor grave complicații pulmonare. La un an de la tragedie, prietenii l-au comemorat la București, iar fosta soție și fiul lor în Franța, unde de altfel se află urna cu cenușa artistului. Cei dragi deplâng plecarea prematură a lui Bogdan, cu atât mai mult cu cât a avut un suflet de aur: ”Era foarte generos, un mare domn, nu-l simțeai cu șoșele sau cu momele și nici să se țină de găinării. Mai bine pierdea el, dar să le fie bine altora. El s-a născut domn!”, ni l-a descris, cu emoție, Alexandra Velniciuc, actrița cu care Bogdan legase o prietenie de suflet.

Bogdan Stanoevici a murit la doar 62 de ani

Bogdan Stanoevici, fost actor și politician român, a încetat din viață pe 12 ianuarie 2021, la doar 62 de ani. Fusese inițial diagnosticat cu Covid-19, apoi starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, în urma unor grave complicații pulmonare. A trecut deja un an de la drama care a îndurerat o țară întreagă.

Prietenii l-au comemorat, conform tradiției. Alexandra Velniciuc, actrița alături de care Bogdan Stanoevici jucase în piesa ”Boeing, Boeing”, ne-a povestit despre prietenia lor sinceră, despre vacanțele amuzante pe care ea și soțul le petreceau în Grecia, alături de el:

”Eu și soțul meu, Șerban, am făcut multe vacanțe împreună cu Bogdan, în Grecia. Îmi amintesc acum de unul dintre concediile în care am râs cu poftă. Pe vremea aceea eu aveam o altă mașină, destul de joasă. Se făcuse seară, fusesem să mâncăm la un local aflat prin niște hârtoape, unde mâncau și grecii, pe niște drumuri forestiere.

Cum eu nu văd seara să conduc, iar Șerban nu are carnet, l-am rugat pe Bogdan să se urce la volan. El conducea foarte bine, nu era deloc vitezoman. Totul a fost bine până când am lovit mașina, ceva care ne-a distrus masca. Ne-am oprit, am zis să încercăm să o prindem cumva, cu sârme sau cu un ciorap, așa cum face românul, cârpeală.

D-abia când am ieșit la drumul principal și am coborât din mașină ca să vedem isprava, ne-am prăpădit de râs. Stăteam toți cu fundul în sus și cu telefonul mobil pornit pe lanternă să ne uităm ce mai putem face. Era cam ora 1.00 noaptea. Bogdan avea pe el un fel de cearșaf cu mâneci, așa cum îi plăcea să poarte în vacanțe. Vântul adia, parcă era un șeic, i se vedeau și picioarele. Am tot râs în noaptea aceea, am făcut criză isterică de râs…!”, ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru Playtech.ro, Alexandra Velniciuc.

”Bogdan era un mare domn!”

Actrița Alexandra Velniciuc are un munte de amintiri cu și despre Bogdan Stanoevici, artistul care a lăsat în urmă atâta tristețe, odată cu trecerea sa în neființă:

”Bogdan era un om extraordinar, așa cum nu prea mai întâlnești. Din puținul lui te ajuta, el împărțea cu tine orice, era foarte generos, un mare domn. În plus, nu-l simțeai că umblă cu șoșele, cu momele sau să se țină de găinării. Prefera să piardă el, dar să le fie bine altora. El era născut domn, galant, a fost foarte nobil în suflet, foarte distins”.

Au jucat împreună în piesa ”Boeing, Boeing”

Alexandra și Bogdan au legat o frumoasă prietenie în timpul repetițiilor la piesa ”Boeing, Boeing” în care au jucat împreună, pe scenă, preț de 9 ani:

”Noi jucam acest spectacol la Teatrul Elisabeta, teatru privat unde noțiunea de trupă și de echipă e foarte importantă. Iar Bogdan era trup și suflet alături de noi în acest demers privat. Au fost 9 ani de prietenie foarte frumoasă. Eu și soțul meu suntem mai pretențioși, nu ne place să plecăm în vacanțe cu prietenii.

Pentru că noi ieșim la plajă pe la ora 13.00 și mai plecăm seara, direct la masă. Însă Bogdan se plia pe programul nostru, aveam același bioritm, același sistem de valori. Ne plăcea să găsim plaje noi, dacă vedeam în drumul nostru un ochi de mare ne bălăceam, apoi mergeam mai departe. Nu ne plăcea să stăm într-un singur loc”, ne-a mai spus actrița.

Urna cu cenușa actorului se află în Franța

Trupul neînsuflețit al actorului a fost incinerat pe 16 februarie 2021. În plus, la 6 luni de la moartea lui Bogdan Stanoevici a apărut și un scandal uriaș – află detalii aici. Urna cu cenușa artistului se află în Franța, unde locuiesc fosta soție și fiul lor.

”Urna nu se mai află de atunci în țară, soția și fiul lui au dus-o în Franța ca să-l aibă aproape. În cazul lui Bogdan, decizia de a fi incinerat a fost luată de familie. El nu vorbise cu nimeni, niciodată, despre moarte, n-a avut o ultimă dorință. Dar și el își incinerase mama. Cu fosta lui soție avem o relație foarte bună, vine des în România, ne vizitează”, ne-a mai spus Alexandra Velniciuc.

Bogdan Stanoevici a locuit 22 de ani în Franța

Bogdan Stanoevici, al cărui dosar al morții a fost cercetat și de Diana Șoșoacă, a locuit în Franța timp de 22 de ani. Actorul povestea, într-un ultim interviu, despre frumoasa lui familie de acolo:

“Am plecat din țară în luna mai a lui 1989. M-am căsătorit cu o franțuzoaică și am plecat oficial, așa cum intenționasem. Asta după ce Radu Beligan îmi interzisese să plec din țară, la un spectacol în Germania. De, eu proveneam dintr-o familie divorțată. Visul meu era să joc la Hollywood.

Doar că nu a fost să mi se împlinească. Atunci am decis să plec din România. Am intenționat să mă stabilesc în Anglia, am dat de o englezoaică, dar nu a mers. Apoi am cunoscut-o pe soția mea care locuia în Franța. Nu era dragoste între noi, devenisem doar amici”, mărturisea în trecut regretatul actor.