Ce s-a întâmplat pe strada unde Raisa a murit ucisă de un polițist, la 3 săptămâni de la tragedie

Ce s-a întâmplat pe strada unde Raisa a murit ucisă de un polițist, la 3 săptămâni de la tragedie
Drama a două familii și inconștiența autorităților

În urmă cu aproape trei săptămâni două copile aveau să fie spulberate pe trecerea de pietoni într-un cartier bucureștean. Cele două fetițe, una de 13, cealaltă de 11 ani, nu au avut nicio șansă să scape de impact. Cel care producea teribilul accident era un polițist, la volanul mașinii de servici. În urma tragediei, Raisa, fetița de 13 ani a fost declarată decedată la locul faptei, iar cealaltă fetiță este internată cu răni grave în spital. Problemele au apărut ulterior, spune Adrian Cuculis, mai ales în cazul polițistului, scandalul luând amploare, existând și acuzații de mușamalizare.

Drama a două familii și inconștiența autorităților

Inconștiența unora poate provoca drame ireparabile, cum este și cazul tragediei de acum mai bine de trei săptămâni din București. În zona Bulevardului Laminorului pe trecerea de pietoni două fetițe aveau să fie spulberate de un agent de poliție, la volanul mașinii de servici. Momentul accidentului a fost surprins de camerele de luat vederi aflate în zonă, imaginile fiind elocvente.

Agentul de poliție, al căuri nume a fost aflat ulterior, nu avea semnalele luminoase parinse (girofar și sireă), dar circula cu viteză extrem de mare pentru zona în care se deplasa. Impactul a fost unul devastator, bilanțul tragic. Una din fetițe, Raisa, în vârstă de 13 ani, decedat la fața locului. Micuța fusese aruncată la aproximativ 20 de metri de locul impactului. Cealaltă minoră, de 11 ani, avea să fie inernată de urgență la spital cu multiple răni grave.

Martorii de la fața locului au relatat despre cum s-au derulat lucrurile, dar și despre ce s-a întâmplat ulterior. Au apărut acuzații grave la adresa polițiștilor care au venit la fața locului, încercând să mușamalizeze cele întâmplate. Aocatul familiei fetiței decedate, Adrian Cuculis, a scos la iveală mai multe nereguli în declarațiile polițistului, declarând că:

„La câteva minute de la accident, oamenii ăștia (n.r. polițiștii veniți la fața locului), în loc să fie preocupați de orice altceva. Erau preocupați să-l schimbe pe colegul lor. Este o prostie scuza cu frigul, este o prostie orice altceva! Polițistul care i-a schimbat haina lui Constantin Popescu este un personaj necunoscut.

Va trebui să vină să ne spună cine este, pentru că el a dispărut de la fața locului. Până în momentul de față, eu nu găsesc să fi fost audiat.Declarațiile (n.r. Poliției Capitalei) sunt contradictorii și nu se pupă cu ceea ce constat în dosarul meu, în momentul de față.”, a explicat Adrian Cuculis.

Adrian Cuculis.: „Statul a rezolvat problema la aproape 3 saptamani de la accident”

Cazul nu este nici pe departe rezolvat, la trei săptămâni de la momentul accidentului. Neregulile apărute în ceea ce-l privește pe Constantin Popescu, agentul de poliție implicat în accident, sunt încă neelucidate. Pe de altă parte, autoritățile în măsură să semnalizeze corepsunzător zona unde s-a produs drama, spune avocatul Cuculis, de-abia acum au reacționat.

„Bulevardul Laminorului, 28.01.2022. A treia săptămână de la accidentul unde fetiţa familiei Barbu şi-a pierdut viaţa şi încă o fată de 11 ani o să rămână pe viaţă cu imaginea prietenei ei moartă pe carosabil.

Statul a rezolvat problema la aproape 3 săptămâni de la accident şi la un an de zile de la ultima sesizare a locuitorilor că pe acel Bulevard, trecerile nu sunt marcate. Viteza de reacţie a primăriei/ASMB este comparabilă cu pasivitatea totală.” spune avocatul Adrian Cuculis.

În cazul fetiței ucise de Constantin Popescu familia acesteia, prin avocatul Adrian Cuculis, au cerut suma maximă pentru despăgubiri, și anume 6 miioane de euro. Acelai Adrian Cuculis a mai specificat că în dosarul penal intentat polițistului sunt încă multe lucruri neclare șid etalii importante care lipsesc.