Cine a filmat accidentul în care Raisa a murit ucisă de un polițist. Imaginile video sunt probă-cheie în dosar

Cine a filmat accidentul în care Raisa a murit ucisă de un polițist. Imaginile video sunt probă-cheie în dosar
Ce spun avocatii familiilor fetitelor

Accidentul în care Raisa a murit a fost și va rămâne o tragedie de neimaginat pentru familia micuței, dar și pentru cei care au asistat la scena cruntă. Mașina polițistului care a provocat accidentul a ajuns acum pe mâna specialiștilor pentru expertiza tehnică.  Fetița care a supraviețuit accidentului este dispusă să vorbească cu anchetatorii pentru ca autoritățile să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat în momentul tragediei.

Ce a descoperit familia fetiței ucise de polițist

„Maşina de poliţie care a fost implicată în accident este aici, la Brigada Rutieră în spate, şi urmează să fie luată cam într-o săptămână, o saptămână jumătate. O să fie ridicată pe rampă, dusă în sediul RAR, acolo se vor face teste şi, eventual, inclusiv la faţa locului – sigur, nu cu aceeaşi maşină, că nu mai este funcţională, evident. Se va face o reconstituire de fapt a accidentului”, spune Adrian Cuculis, avocat.

Expertiza mașinii va dura două luni, iar specialiștii vor stabili ce viteză avea polițistul când s-a petrecut accidentul, dar și starea tehnică a mașinii și stabilirea unor detalii cheie, dacă frânele erau bune și sistemul de direcția funcționa.

Imaginile au fost surprinse cu o cameră de bord

Familiile celor două fetițe duc în paralel propria anchetă și au descoperit un martor despre care autoritățile nu știau. O șoferiță care mergea în spatele autospecialei și care a înregistrat accidentul pe care de bord.

„Imaginile ar urma să ne parvină şi nouă săptămâna aceasta, o să le prezentăm procurorului şi o să cerem inclusiv audierea ei”, afirmă Adrian Cuculis.

Marina, fetița care a scăpat vie din accident vrea să ajute în anchetă.

„E bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susţine că vrea să fie audiată. Bine, nu chiar în termenii ăştia, că vrea să vorbească cu procurorul, să-i explice ce s-a întâmplat acolo”, adaugă Adrian Cuculis.

Avocații familiilor celor două fetițe își doresc ca polițistul să fie supus unui test poligraf. Colegul care ar fi încercat să îl protejeze ajutându-l să se schimbe în civil ar putea fi chemat de anchetatori ca să dea explicații despre gestul lui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI