Ce s-a întâmplat cu tânărul din Turda care a fost prins la volan fără permis și fără buletin

Ce s-a întâmplat cu tânărul din Turda care a fost prins la volan fără permis și fără buletin
Tanar prins la volan fara buletin si permis

Un tânăr din Turda a fost prins conducând fără permis și fără buletin, dar ce s-a întâmplat însă în cazul acestuia, după ce și-a recunoscut greșeala. Un echipaj de Poliția Locală Turda a fost cel care l-a prins la volan fără a avea permis.

Ce s-a întâmplat cu tânărul din Turda care a fost prins la volan fără permis și fără buletin

Potrivit just.ro, acest tânăr a reuși să scape doar cu un avertisment din partea judecătorilor, chiar și după ce Poliția Locală Turda l-a prins la volan fără permis de conducere. Inițial, el fusese oprit de poliție pentru că a parcat mașina neregulamentar și i s-au cerut actele. După ce acesta a recunoscut că nu are carnet de șofer, i s-a întocmit dosar penal. Dar, potrivit sursei citate, Judecătoria Turda i-a aplicat inculpatului numai un avertisment, cu motivarea că:

”Se va avea în vedere că inculpatul a avut o poziţie sinceră în timpul procesului, recunoscând şi regretând fapta comisă, a cooperat cu organele judiciare, este integrat în societate, nu a fost implicat în vreun accident rutier, este în vârstă de 22 ani, nu are antecedente penale, nu s-au produs pagube materiale”.

Ce riști pentru conducerea fără permis

Conducerea fără permis reprezintă infracțiune în România. Prin urmare, conducerea fără permis nu o să fie sancționată cu o simplă amendă, ci cu o pedeapsă penală.

Care este diferența față de conducerea cu permisul suspendat

De menționat este că conducerea cu permisul suspendat nu echivalează cu cea fără permis. Deși este tot o infracțiune, conducerea cu permisul suspendat este incriminată distinct și are o pedeapsă mai mică.

Cu toate acestea, va reprezenta conducere fără permis și conducerea unui vehicul dintr-o altă categorie decât cele pentru care ai dreptul de a conduce.

Pedeapsa pentru conducere fără permis

În această situație, codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Deși aceste pedepse nu ajung, de obicei, să fie executate, este important să știi că această soluție se aplică la prima abatere. Dacă ești prins de mai multe ori conducând fără permis, probabil vei ajunge în situația unui concurs de infracțiuni sau a unei recidive. În anumite cazuri este posibil ca pedeapsă să poată fi aplicată numai cu executare.

În ce privește conducerea cu permisul suspendat, ea are o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă. De regulă, pentru o infracțiune de conducere fără permis nu vei avea nevoie de avocat. Cu toate acestea în anumite situații, este posibil să fie necesară asistența sau reprezentarea unui avocat, scrie tapu.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI