A început procesul penal al lui Codrin Nicoară. Este acuzat de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

A început procesul penal al lui Codrin Nicoară. Este acuzat de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate
A început procesul penal al lui Codrin Nicoară

Judecătorii ieșeni au luat o hotărâre în ceea ce îl privește pe Codrin Constantin Nicoară. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis că procesul penal care îl privește pe soțul mezzosopranei poate începe. Acesta este acuzat de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Procesul penal al lui Codrin Nicoară începe

Soțul regretatei mezzosoprane poate ajunge după gratii după ce a fost acuzat că a așteptat ca soția lui să moară în casă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au decis că procesul său poate începe. În urmă cu câteva săptămâni anchetatorii ieșeni au dispus intrarea în judecată a pianistului, pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflata în dificultate.

„A fost întocmit rechizitoriul și inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Mai apoi, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Urmează ca instanța să stabilească primul termen al procesului penal. Magistrații vor asculta ce au de spus soțul mezzosopranei și anchetatorii, pentru a putea lua o decizie corectă în acest caz. În acest proces penal, patru rude ale Mariei Macsim Nicoară s-au constituit părți civile.

Un deces ce a rămas sub semnul întrebării

Îndrăgita mezzosoprană Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață la finalul unii decembrie anul trecut. A fost dusă la spital în luna mai 2020. Artista s-a chinuit timp de câteva luni, fiind dusă la spital în comă. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au afirmat la a cea dată reprezentanții SMURD Iași.

Pentru a vedea dacă a fost vorba despre un accident sau nu, procurorii au declanșat o anchetă. În acest caz au fost audiați mai mulți martori, printre care și rude. Însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu putea vorbi, ancheta a bătut pasul pe loc, potrivit BZI. Cercetările au continuat și după decesul artistei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI