Multe dintre gospodine au folosit și folosesc rețete, păstrate din bătrâni, majoritatea dintre ele dând preparate delicioase. Dar, ce ai spune dacă ți-am propune o rețetă din anul 1955. Dacă te-am făcut curioasă, citește mai departe și află ce puneau bunicile noastre în ciorba țărănească de pui, acum 70 de ani.
Deși nu recunoaștem, nu de puține ori devenim gurmanzi când vine vorba de preparatele bunicilor noastre. Așa se face că atunci când vrem ceva delicios, apelăm de cele mai multe ori la caietele cu rețete vechi, de la bunica.
Este și cazul acestei delicoase ciorbe țărănești de pui. Dar, ceea ce mai trebuie să știi este că rețeta datează de mai bine de 70 de ani, tocmai din 1955.
Toți știm că ciorba este unul din acele preparate relativ simplu de făcut, la fel este și încazul acestei rețete vechi de mai bine de 70 de ani, dar cu toate astea bunicile aveau un secret.
Așa că, dacă te-am făcut curioasă, citește mai departe și află ce puneau bunicile noastre în ciorba țărănească de pui, acum 70 de ani.
Rețeta din anul 1955 spune că vom avea nevoie de cel puțin 600 de grame de carne de pui, păstârnac, cam 5 cartofi, un dovlecel, ardei grași, două linguri de bulion, trei morcovi.
Pe lângă aceste ingrediente va mai trebui să ai la îndemână 5 roșii, zeamă de varză, aproximativ 500 ml, mărar, pătrunjel și o legătură de leuștean, și bineînțeles sare, după gust.
Pentru început, va trebui să spălăm carnea de pasăre, apoi o vom tăia în bucățele mai mici și o vom pune la fiert, dar cu mare atenție la spuma care va apare odată cu fierberea cărnii.
În timp ce fierbe carnea, ne ocupăm de legumele alese, și le vom tăia cât de mărunt se poate, și după acest proces le punem pe toate la fiert. După ce toate ingredientele au fiert, se adaugă bulionul, roșiile tăiate în cubulețe, și se adaugă ulterior și borșul, și se lasă iar la fiert.
La final se adaugă verdețurile, și dacă e nevoie adăugați sare, atât cât trebuie, sau după gust, iar la final vom avea de servit un preparat delicios, iar noi vă dorim Poftă bună!