15 ian. 2024 | 13:54

Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche

Utile
Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche
Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche
Ciorba este unul dintre cele mai apreciate preparate de români. Majoritatea gospodinelor știu să îl gătească, dar nu toate cunosc faptul că nu trebuie să mai adauge smântână în ciorbă. Un alt ingredient o face mai delicioasă și gustoasă. Iată care este rețeta veche propusă de toți bucătarii cu experiență!

Nu mai adăugați smântână în ciorbă

După perioada sărbătorilor, mulți români preferă să mânânce preparate mai ușoare și mai slab calorice, în special ciorbe. Toată lumea știe să gătească acest preparat delicios, iar majoritatea gospodinelor preferă să folosească smântână la anumite feluri de ciorbă.

Știm cu toții că smântâna se poate îmbrânzi și nu oferă niciun un gust atât de delicios preparatului, așa că bucătarii au dezvăluit secretul vechi al ciorbei gătite cu lapte bătut. Dacă vă gândeați că acest ingredient nu poate fi adăugat în ciorbă, ei bine, v-ați înșelat amarnic!

Spre exemplu, ciorba clasică de cartofi poate fi asezonată cu lapte bătut, așa că veți obține un preparat culinar absolut delicios. Însă și alte ciorbe pot fi combinate perfect cu lapte bătut.

Laptele bătut dă un gust mai delicios

Citește și: Când se pune zeama de varză în ciorbă. Multe gospodine greșesc, îi strică tot gustul

Experții bucătari au dezvăluit una dintre cele mai vechi și delicioase rețete de ciorbă. Dacă nu știați până acum, în trecut, ciorba de dovlecei se făcea cu lapte bătut, nu cu smântână. Pentru prepararea acestei delicatese, nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Ciorba de dovlecei cu lapte bătut se gătește rapid și nu trebuie să fiți experți în arta culinară.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei, de mărime medie;
  • o ceapă;
  • 1 morcov mic;
  • 500 ml lapte bătut;
  • ulei de măsline;
  • sare.

Mod de preparare:

Prima dată se spală dovlecelul și se curăță de coajă. Se taie apoi pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime. Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.

Apoi, ceapa și morcovul se pun într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și două căni cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi. Trebuie să vă asigurați că legumele sunt fierte complet și apoi să opriți focul. După care se toarnă ușor aptele bătut amestecând continuu. Se pune sare după gust și se stropește cu puțin ulei de măsline. Ciorba se poate mânca rece sau caldă, după preferințe!

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Salarii foarte mari pentru românii din Spania. Ce venituri oferă angajatorii
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
ILEGAL pentru orice român. Te scanează automat. A intrat în vigoare pe 31 martie
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
VOUCHERE de 500 de lei de la stat. Cum pot fi ridicați BANII
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro