Cine nu își aduce aminte de supa de pui pe care o pregătea bunica în copilărie? Acum, o savurezi cu fiecare înghițitură, gândindu-te la persoanele dragi. Pentru zilele în care devii nostalgică și ți-e dor de acea perioadă, poți prepara chiar tu rețeta naturală și sănătoasă. Procesul de gătire durează o oră, dar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor tale.
Supa de pui ar trebui mâncată cel puțin o dată pe lună, indiferent de anotimp, datorită nutrienților pe care îi conține. Este un preparat foarte sănătos, recomandat mai ales copiilor pentru o dezvoltare armonioasă. Plus că este și gustoasă. Dacă o faci după rețeta de mai jos, fără să recurgi la produse îndoielnice, atunci ai parte de ingrediente naturale, vitamine și beneficii nenumărate. Nu ai nevoie de cursuri de bucătar ca să pregătești o supă de pui țărănească.
Pentru rețeta supă de pui ca la bunica acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente: ½ pachet pipote și inimi de pui, ½ pachet spate și aripi de pui, 2 morcovi, 1 ceapă albă, 1 rădăcină pătrunjel, 1 rădăcină păstârnac, 3 felii rădăcină de țelină, 1 ghem de tăieței, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper.
Modul de preparare nu este complicat deloc. Curăță trei bucăți de spate cu aripi de pui și pune-le la fiert într-o oală mare, împreună cu jumătate de pachet de pipote și inimi de pui. Adaugă o lingură de sare și completează cu o ceapă albă întreagă (curățată). Adună spuma care se formează atunci când carnea începe să dea în clocot. Curăță și taie în cubulețe morcovii, rădăcină de pătrunjel, cea de păstârnac și țelina. După 30 de minute adaugă zarzavaturile în ciorba de pui care fierbe la foc mic. Ulterior (cam în 10 minute), pune un ghem de tăieței și scoate ceapa din supă. Mai lasă puțin să clăcotească, apoi stinge focul și adaugă o legătură de pătrunjel tocat și piper după gust. Acoperă supa cu un capac, las-o să se răcească și servește-o cu puțină smântână.
Supa de pui care fierbe la foc mic va fi întotdeauna clară, iar oala nu trebuie acoperită cu un capac în timpul preparării. Un alt truc vizează procesul de spumare. Acesta poate dura circa 15-20 de minute. Ca să aibă un gust bun și aspect plăcut, spumează ciorba regulat. Dacă vrei ca rețeta să aibă un un plus de savoare, poți sota legumele în puțin unt, înainte să le adaugi în oală. Ori înlocuiește concentratul nesănătos cu salvie și cimbru. Evită să folosești tăieței din comerț, ci fă-i tu doar din făină și ou. Carnea trebuie să fie de țară, doar așa vei avea parte de aroma copilăriei.