Ciorba de pui este unul dintre cele mai îndrăgite preparate românești, care se potrivește mereu, mai ales în zilele reci. Ce poate fi mai plăcut decât o ciorbă caldă, aromată și pui de țară? Este important, însă, să știi cum se pregătește ca la carte, astfel încât să iasă exact ca cea a mamei tale.
Ciorba de pui este unul dintre cele mai iubite preparate ale românilor. Pare ușor de preparat, dar trebuie să afli că nu este chiar atât de simplu. Cel mai mult contează ingredientele folosite, ce trebuie să fie proaspete și de bună calitate.
Cea mai bună rețetă de ciorbă de pui:
Există, însă, un ingredient care face minuni cu preparatul. Dacă lămâia îi dă un gust răcoritor, acrișor iar legumele o aromă fresh, carnea proaspătă, puiul de țară, fac preparatul gustos și special.
Să nu uităm, însă, de tăiței. Chiar dacă în comerț există o mulțime de opțiuni, trebuie să știm că cei mai buni sunt cei de casă. Se fac foarte ușor și au și un gust foarte bun, o textură moale și nu se compară cu cei cumpărați
Spălați bine carnea de pui și tăiați-o în bucăți mai mici. Dacă folosiți piept de pui, puteți tăia în cuburi. Într-o oală mare, adăugați uleiul de floarea soarelui și încălziți-l la foc mediu. Adăugați bucățile de pui și prăjiți-le până devin aurii.
Vezi și: Ingredientul pe care trebuie să-l pui neapărat în oala cu ciorbă de pui. Așa îi dai aroma de la țară
Tăiați legumele în bucăți mici. Ceapa și usturoiul se taie mărunt, iar morcovii, cartofii, ardeiul gras (dacă folosiți) și țelina se taie cubulețe. După ce puiul s-a rumenit, adăugați ceapa și usturoiul în oală și căliți-le.
Adăugați legumele tăiate în oală, precum și frunzele de dafin și boabele de piper. Amestecați și gătiți-le pentru câteva minute. Adăugați suficientă apă pentru a acoperi ingredientele (de obicei, aproximativ 2 litri de apă). Adăugați sare după gust.
Lăsați ciorba să fiarbă la foc mediu, până când legumele și carnea sunt moi (aproximativ 30-40 de minute). Într-un bol separat, bateți oul și adăugați sucul de lămâie. Amestecați bine.
Luați o cană de supă fierbinte din oală și amestecați-o cu oul bătut și sucul de lămâie. Turnați compoziția înapoi în oală și amestecați bine. Acest pas va da ciorbei o consistență cremoasă.
Gustați și adăugați sare și piper după preferințe. Se servește ciorba de pui caldă, presărată cu pătrunjel tocat proaspăt. Poate fi însoțită de mămăligă sau pâine proaspătă.
Tăițeii de casă sunt cei mai buni pentru o ciorbă și se pregătesc foarte repede. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, ci de puțină îndemânare și răbdare, ca aceștia să iasă perfect:
Te-ar putea interesa și: Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Multe gospodine fac această greșeală
Începeți prin a pregăti aluatul pentru tăiței. Într-un bol, spargeți cele 2 ouă și adăugați un praf de sare. Bateți ouăle cu o furculiță sau un tel până când se amestecă bine.
Adăugați făina în ouă, puțin câte puțin, amestecând constant. Continuați să adăugați făină și să amestecați până când obțineți un aluat consistent, care nu se mai lipește de mâini.
Puteți așeza aluatul pe o suprafață presărată cu făină și începeți să-l frământați pentru câteva minute până devine elastic și omogen. Adăugați mai multă făină, dacă este necesar, pentru a obține consistența dorită.
După ce aluatul este bine frământat, formați o minge și înfășurați-o într-o folie alimentară. Lăsați-o să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 de minute.
După perioada de odihnă, rulați aluatul cu un sucitor, pe o suprafață presărată cu făină până obțineți o foaie subțire, de aproximativ 1-2 mm grosime. Folosiți un cuțit pentru a tăia aluatul rulat în benzi înguste pentru a forma tăiței.
Puteți tăia tăițeii în orice lungime dorită. Puneți tăițeii pregătiți într-o tavă sau pe o foaie de hârtie cerată, pentru a-i usca puțin. Puteți să-i lăsați să se usuce timp de 15-30 de minute.
Tăițeii proaspeți pot fi folosiți imediat în supă sau alte feluri de mâncare sau pot fi păstrați într-un recipient potrivit la congelator, pentru utilizare ulterioară.