Ce pățesc turiștii români care ajung la granița cu Grecia. Aleg persoane la întâmplare

Ce pățesc turiștii români care ajung la granița cu Grecia. Aleg persoane la întâmplare

Românii care au plecat ieri, cu mașina, în vacanță în Grecia au fost nevoiți să stea ore întregi în vama Kulata, de altfel, singura deschisă la granița cu Bulgaria. Cozile kilometrice și temperaturile ridicate au întins la maxim nervii celor dornici de relaxare pe plaiurile elene. Mărturia unui cetățean plecat în concediu, în continuare.

Ce pățesc turiștii care ajung la granița cu Grecia

Bogdan Bonta este doar unul dintre românii care au fost prinși în aglomerația de la punctul de frontieră. Bărbatul a declarat că din toate autoturismele cu număr de România a fost selectat câte un pasajer, sau chiar șoferul, pentru a fi testat pentru COVID-19.

Totodată, acesta a informat că autoritățile au promis că cei depistați pozitiv vor fi sunați în maxim șapte ore pentru a fi înștiințați, însă nu au specificat nimic privind carantina.

„Am pornit la ora cinci dimineața din Oradea, am trecut la bulgari pe la Calafat și am ajuns seara la 19:30 în coada de trei, trei kilometri și jumătate de la intrarea în Grecia, prin singura vamă deschisă.

Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar într-o oră și jumătate am înaintat maxim 400 de metri. După încă o oră și jumătate, am pornit și tot rândul a trecut în două minute.

S-a dat drumul, am ajuns în vamă în aproximativ două ore de când am intrat în coadă“, a povestit Bogdan Bonta, unul dintre românii aflați în drum spre Grecia, pentru antena3.ro.

Înarmați-vă cu răbdare în vamă

Sfatul lui Bogdan pentru românii care pleacă cu mașina spre Grecia este să manifeste răbdare și înțelegere, urând, totodată, vacanță plăcută tuturor.

„Îi sfătuiesc pe cei care vor să vină să se înarmeze cu răbdare: o să dureze pentru că se intră pe patru linii și se testează aleatoriu. În rest, concediu plăcut tuturor celor care vor să plece în Grecia“, sfătuiește românul.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI